Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Nov. 2021

15. GOLI ODER

Vse bolj se bliža 15. mednarodni festival improvizacijskega gledališča Goli oder.

Potekal bo od srede, 10. novembra, pa vse do nedelje, 14. novembra Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana in v Layerjevi hiši Kranj. 15. Goli oder, mednarodni festival improvizacijskega gledališča bo v petih dneh za obiskovalce predstavil devet predstav, ki jih bodo ustvarjali vrhunski performerji iz devetih držav: Avstrije, Irske, Grčije, Poljske, Italije, Portugalske, Hrvaške, Kanade in Slovenije.

Festival poteka kot bienalni, zgoditi bi se moral v letu 2020, a je zaradi epidemije odpadel. Letos pa se nam tako obeta jubilejna 15. edicija festivala. V program festivala se umeščajo žanrsko raznolike predstave, ki segajo od improvizacijskega gledališča, gledališkega performansa, klovnovskega performansa do gibalnih predstav, predstavilo pa se bo kar 42 umetnikov in umetnic.

Organizatorja festivala sta Kolektiv Narobov, Zavod Federacija, Ljubljana in Družina umetnosti Narobov, soproducenti so Zavod Bunker, Kulturno umetniško društvo Kiks,  Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO ter Kulturno umetniško društvo Sokoli Tabor. Soorganizatorja festivala sta KD IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Layerjeva hiša Kranj.

Festival umetniško vodi Maja Dekleva Lapajne. Podroben program festivala je objavljen na njihovi spletni strani.

 Vir: Zavod Federacija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66355

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino