Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jun. 2021

70 litrov za 70 let

Ob 70-letnici bodo taborniki zbrali 70 litrov krvi

 

Taborniki so znani po tem, da večino svojega časa preživijo v naravi, a zelo radi tudi priskočijo na pomoč in pomagajo skupnosti. Četrti taborniški zakon pravi, da je tabornik pripravljen pomagati, zato so se na pobudo Rodu Pusti grad Šoštanj v tem jubilejnem letu 2021 odločili, da organizirajo vseslovensko taborniško krvodajalsko akcijo. Njihov namen je zbrati simboličnih 70 litrov krvi, ki simbolizirajo 70 let delovanja Zveze tabornikov Slovenije in s tem pomagati tistim, ki jo nujno potrebujejo.

Kdaj, kje in kdo lahko daruje

Ker se taborniki nahajajo po vsej Sloveniji, bo krvodajalska akcija 70 litrov za 70 let ZTS potekala od 1. 6. do 10. 6. 2021 na vseh odvzemnih mestih po Sloveniji in na terenskih akcijah (seznam je objavljen na spletni strani), z zaključnim odvzemom krvi 10. 6. 2021 med 7.00 in 12.00 v vili Lučka – taborniški prostorih RPG Šoštanj (Koroška cesta 13, 3325 Šoštanj).

Vsi, ki ste preboleli covid-19 in je od tega minilo vsaj 28 dni, ste zelo zaželeni, saj lahko vaša kri pomaga tistim, ki covid-19 še prebolevajo. Vsi, ki razmišljate o cepljenju ali pa ste se že cepili, pa lahko kri darujete že naslednji dan, če nimate neželenih učinkov. Podrobneje na spletni strani.

K akciji vabijo torej vse polnoletne posameznike, ki so kakor koli vpeti v delovanje njihove organizacije: aktivni člani, podporniki-simpatizerji, starši še nepolnoletnih članov, tabornike po duši, skratka vse, ki izpolnjujeje osnovne pogoje za darovanje krvi, naj se pridružijo! 

Akcijo taborniki organizirajo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Zavodom za transfuzijsko medicino Celje, Ljubljana in Maribor, ki nam bodo nudili vso strokovno pomoč in nam omogočili izpolnitev zastavljenega cilja.

Spremljajte taborniška družbena omrežja in spletno stran, kjer objavljajo informacije o dnevnih akcijah in napotkih.

Vir: Zveza tabornikov Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74095

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino