Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Dec. 2020

Atelje ponovne uporabe

Mladi pogosto mislijo, da je »zero waste« življenje zelo drago, vendar temu ni vedno tako. Vsi imamo doma ogromno raznih stvari, ki jih ne potrebujemo več.

In kaj imata skupnega tista stara majica, ki že dolgo leži v omari, pa je verjetno ne bomo več oblekli, in ta moderna besedna zveza »zero waste«? Upcycle! Z malo ustvarjalnosti lahko iz stare majice narediš čist' hud nahrbtnik, nakupovalno vrečko, šal in še marsikaj bi se našlo. In to čist' enostavno in čist' zastonj.

Za tiste, ki pa potrebujejo malo spodbude, vodenja, ali zgolj ideje, pa so v Inkubatorju Moj korak naprej,  pripravili 10 delavnic, kjer bodo iz različnih odpadnih materialov, ki jih najdemo doma, izdelali nove, uporabne predmete. Tako bodo ob prijetnem druženju poskrbeli za okolje z manj odpadki in prihranili nekaj denarja.

V mesecu oktobru so izvedli 2 delavnici v Četrtnem mladinskem centru Bežigrad, v novembru in decembru pa so svoje aktivnosti preselili na splet, kamor vas vabijo, da se jim pridružite.

Naslednji dogodek bo v ponedeljek, 30. oktobra ob 15:00

Vir: Inkubator Moj korak naprej

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94675

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino