Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Nov. 2019

Avraam Vrohidis o Evropski solidarnostni enoti: "Ne dovolite si izpustiti takšne priložnosti"

"Septembra lani me je skrbelo, kakšno bo moje življenje v naslednjem letu, kaj bom počel, kje bom. Tovrstne misli se ti porodijo, ko imaš 30 let in imaš še vedno veliko želja, ki si jih želiš izpolniti. Dobil sem ponudbo za službo v Lizboni, a sem se odločil, da jo zavrnem. Na prednostno mesto sem postavil Evropsko solidarnostno enoto (ESE), saj ESE prostovoljstvo lahko opravljaš le enkrat v življenju, in sicer do 30. leta. Glede na to, da že imam 30 let, je bila to moja zadnja priložnost. Edino, kar sem vedel, je, da želim zapustiti svojo državo, Grčijo." 

S temi besedami začne Avraam Vrohidis svoj opis prostovoljske izkušnje pri društvu Parada Ponosa (društvo v nadaljevanju). Pravi, da je v društvu našel najboljše delovno okolje, kar si jih je lahko zamislil oziroma je celo preseglo njegova pričakovanja. Avram pravi tudi, da se počuti varno in je vesel, da se lahko dobro počuti med sodelavci_kami, ki si vzamejo čas, da prisluhnejo njegovim idejam, dajo mu prostor, da je bolj kreativen in produktiven, naučile_i so ga novih orodij in praks, s pomočjo katerih so njegove ideje zaživele, in nenazadnje, zaupajo mu.

V opisu svojih izkušenj pove tudi, kako gleda na Slovenijo, kaj vse je in še počne pri društvu in svoj pogled na prostovoljstvo.

Celotno Avraamovo izkušnjo lahko preberete tukaj

Vir in foto. Društvo Parada Ponosa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76828

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino