Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jul. 2021

Biti žIV je skos' IZZIV!

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov že vrsto let izvaja letni izziv za srednjo starostno skupino otrok med 11. in 16. letom (izvidnike in vodnice – IV). Letošnji IV izziv je bil poln presenečenj – prijavilo se je ogromno izzivalcev, kar je prijetno presenetilo organizatorje, nato pa je bil poštar presenečen, kam pošiljajo 700 pošiljk. Udeležence je vsak mesec čakal paket novih domiselnih izzivov, ki so jih tudi uspešno izpolnili. Pekli so kruh in druge dobrote, brcali kamenčke in kurili arašide, pisali pisma sebi in svojim dragim ter odkrivali, kako gibčni so.

Letos se je na IV izziv prijavilo preko 700 izvidnikov in vodnic iz cele Slovenije, pa tudi nekaj zamejskih skavtinj in skavtov. Izzive, ki so jih opravljali preko štirih mesecev, je uspešno opravilo 280 udeležencev, ki so bili za nagrado povabljeni na zaključni dogodek. Seveda je ta načrt malce prekrižala korona, tako da je prvotno načrtovani aprilski dogodek potekal virtualno. Na daljavo so udeleženci skupaj pobrali 135 kg smeti, s kredo narisali 4064 metrov dolgo črto, naredili več kot 157 000 korakov (na način peto pred prste) in podelili več kot 138 pohval in zahval svojim voditeljem.

Da so se lahko srečali tudi v živo, so morali počakati na junij, ampak bojda se na dobre stvari splača čakat!

Zaključni dogodek je potekal na dveh lokacijah – v okolici Komende in v Šmartnem pri Litiji. Udeležence je čakala misija reševanja sveta, na katero so se podali v manjših odpravah, saj je bila zelo nevarna. Seveda pa so bili kos vsemu, kar jim je prekrižalo pot. Oskrbeli so ekipe, ki so bile poškodovane v prejšnjih odpravah, preplezali ovire, ujeli podivjane živali in ukanili zlikovce, ki so hoteli uničiti svet. Na koncu pa so doživeli še pravi skavtski žur, ki je bil po tako dolgem času že nujno potreben!

Alja, Žiri 1: »Moja najljubša točka je bila plezanje na drevo. Pa lovljenje opice! Za reševanje izzivov smo morale uporabiti vse naše znanje in iznajdljivost.«

Lucija, Žiri 1: »Meni so bili vsi izzivi preko leta zelo fini, edino moj arašid kar ni hotel zagoreti.«

Vid, Ljubljana 4: »Moj največji izziv je bil ta pohod danes, zelo sem vesel, da smo našli vse točke.«

Jakob, Kranj 1: »Meni je bil zaključni dogodek res všeč, edino prehitro je minil. Zelo sem se zabaval. Najbolje je bilo, ko smo premagali zlikovce, pritisnili na gumb in rešili živalstvo.«

IV izziv je letos potekal v sodelovanju s projektom Izzivaj – uživaj, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65881

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino