Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jun. 2021

Blog: Več glav, več ve: timsko delo.

Ekipa 10 ključnih stvari ta mesec v svojem blog zapisu razmišlja o timskem delu.

»Si že imel-a priložnost izkusiti, kako neka skupina skoraj brez besed in dogovorov v trenutku zapletov in nevšečnosti poprime za delo in kot pravi tim razreši problem?

Izkušnja je prav katarzična. Timsko delo ni le del športa in poslovnega sveta, ampak redni del vsakdanjika praktično vseh ljudi. To je dokazano najučinkovitejša različica dela!
Vendar pa je dobro vedeti, da npr. skupina ljudi, ki se udeleži nekega koncerta, še ni tim. Če pa so se zbrali tam, da skupaj postavijo oder, luči in ozvočenje – imajo skupni namen za uresničitev določenega cilja – potem pa lahko govorimo o timu.

Tudi razred sošolcev in sošolk še ni nujno tim. Ključno vprašanje je namreč, če se bo razred družno postavil zate, ko se znajdeš v stiski. Dober tim v osnovi sestavljajo osebe, ki se zavedajo pomena osebne odgovornosti. Člani tima so enakopravni, usmerjeni v skupni cilj in imajo pravično razdeljene vloge.«

Vabljeni k branju celotnega prispevka, ki ga najdete tukaj

Vir: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66962

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino