Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Oct. 2018

Častim 1/2 litra

V organizaciji Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) se je v oktobru začela tradicionalna študentska krvodajalska akcija, ki pod sloganom "Častim pol litra!", poteka skozi cel mesec. Potrebe po krvi so skozi vso leto velike, zato ste vsi študentje, ki lahko darujete kri, vabljeni, da se odzovete povabilu in častite rundo, ki rešuje življenja. 

Akcija bo potekala v več krajih po Sloveniji preko sodelovanj s študentskimi organizacijami univerz (ŠOULJ, ŠOUM in ŠOUP), študentskih klubov in Zveze študentskih klubov Slovenije. Študenti, ki vam predlagani termini ne ustrezajo, pa ste vabljeni, da se kadarkoli zglasite na območnih enotah Zavoda RS za transfuzijsko medicino.

Jaka Trilar, predsednik ŠOS: “V Sloveniji se lahko pohvalimo z visoko pripravljenostjo ljudi za darovanje krvi, kar ima tudi hvalevredno tradicijo – menim, da je delček k temu pripomogla tudi tradicionalna vseslovenska študentska akcija Častim ½ litra. Zelo sem vesel, da se študentje vsako leto številčno odzovejo s takšno željo in voljo pomagati sočloveku na ta plemeniti način: da častijo rundo, ki rešuje življenja.

Seznam terminov in lokacij najdete tukaj in tukaj.

Več

Vir: ŠOS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12252

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino