Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 26 Nov. 2019

Učenje učenja in socialnih veščin v CPM

V mesecu novembru so strokovni delavci Društva Center za pomoč mladim in njihovi prostovoljci izvedli sklop izkustvenih delavnic na Srednji šoli Izola. Tema tokratnega sklopa delavnic je bila Učenje učenja in socialne veščine.

Delavnice so se, kot že v preteklih letih na tej šoli, tudi tokrat izkazale kot učinkovita metoda dela, saj se dijaki preko izkustvenih vaj poglobijo v moderirano diskusijo o temah, ki jim sicer (pre)pogosto predstavljajo nekaj negativnega, saj besedo "učenje" praviloma povezujejo s šolo in obveznostmi, povezanimi z le-to. Namen delavnic je bil poleg povezovanja tudi širši pogled na učenje, na sodelovanje, na komunikacijo in odnose v katere so vpeti.

Povratne informacije dijakov so bile zelo pozitivne, nekaj jih delimo z vami:

"Delavnica mi je dala nek nov pogled na svet/zrelo življenje in učenje kot nekaj pozitivnega."

"Pridobila sem polno novih znanj, ki mi bodo koristila še naprej. Izvedela sem tudi kako se najlažje naučim nečesa novega."

"Spoznala sem, kateri cilji so mi res pomembni in raziskovala kako bom prišla do njih."

"Delavnica me je spodbudila v nadaljnje raziskovanje same sebe in v vključevanje v podobne aktivnosti tudi v bodoče."

"Naučil sem se, da se lahko tudi skupinsko marsičesa naučimo in, da je v slogi res moč."

Delavnic se je udeležilo 135 udeleženk in udeležencev, njihova povprečna ocena po izvedbi delavnic pa je bila 4.88 (od max.5).

Vir in foto: Društvo CPM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32908

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino