Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Nov. 2021

Dan poklicev letos na prostem

Dan poklicev je priložnost za približno 150 devetošolcev iz osnovnih šol Idrija, Spodnja Idrija, Črni Vrh in Cerkno, da stopijo korak bližje sliki svoje željene prihodnosti, saj se na njem srečajo z učitelji in dijaki različnih srednješolskih programov. Organizirajo ga v Mladinskem centru Idrija, zdaj že tradicionalno na prvi oktobrski petek. Letos so ga po letu premora uspeli organizirati v živo tako, da so ga izvedli na prostem pred Mladinskim centrom Idrija.

Na povabilo k sodelovanju so se odzvali predstavniki 16 srednjih šol, lokalnih podjetij in drugih organizacij, ki so s svojimi predstavitvami zares raznolikih programov olajšali odločitve devetošolcem iz okoliških srednjih šol. Pripravili so najrazličnejše stojnice: gradiva z opisi programov, pogovore z dijaki, praktične preizkuse, rekvizite, izdelke, ki so jih lahko udeleženci odnesli domov, posnetke in druge virtualne preizkuse, pa tudi za prigrizke so poskrbeli.

Udeleženci so poročali, da so v povprečju prejeli veliko koristnih informacij glede poklicne poti, zelo pa so se med seboj razlikovali njihovi odgovori glede tega, kako je dogodek vplival na njihovo odločitev za nadaljevanje šolanja – pri nekaterih je imel velik ali zelo velik vpliv, pri drugih pa sploh ne.

Tudi predstavitelji so bili večinoma zadovoljni s prilagojeno izvedbo v epidemičnih razmerah, posebej pa jim je ostal v spominu odziv enega izmed njih: »Večina učencev je programe izobraževanja na naši šoli šele spoznavala, nekateri (manjšina) pa so že zastavljali konkretna vprašanja v povezavi z določenim programom. Odzivi so bili zelo pozitivni, učenci pa zainteresirani, motivirani in prijetni. Brez izjeme.«

V MC Idrija upajo in vsem devetošolcem želijo, da bodo dobro izbrali in imeli priložnost s svojimi talenti prispevati svoj del k dobrobiti skupnosti.

Vir: MC Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48981

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino