Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Oct. 2020

Dan poklicev v MC Krško za OŠ Radeče

V Mladinskem centru Krško je že sedmo leto zapored potekal Dan poklicev, namenjen učencem devetih razredov, ki se bodo kmalu odločali o nadaljevanju šolanja in izbiri poklica. Dneva poklicev, ki je bil tokrat namenjen učencem Osnovne šole Radeče, se je, zaradi upoštevanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa COVID-19, udeležilo precej manj mladih, skupaj 29 učencev devetih razredov Osnovne šole Marjana Nemca iz Radeč. Cilj aktivnosti je bil mladostnikom predstaviti kako poteka delo v določenih podjetjih, kako priti do želenega poklica in kakšne so njihove možnosti zaposlitve v prihodnosti.

Učenci, ki so se udeležili dneva poklicev, so mesec dni pred tem izpolnili anketo, v kateri so navedli, katere poklice si želijo spoznati in na podlagi teh interesov so bili povabljeni predstavniki različnih poklicev. V sredo so se učenci najprej zbrali v dvorani MC Krško, kjer so jim predstavili dejavnosti Mladinskega centra Krško. Kasneje so se osnovnošolci razdelili v 3 skupine in se udeležili zanimivih delavnic o kompetencah. Nato pa so se jim pridružili še predstavniki različnih poklicev iz Posavja, ki so jim predstavili svoje poklice, osebne karierne poti in podjetja, v katerih so zaposleni ter napovedali trende zaposlovanja v svojih podjetjih in ustanovah v naslednjih letih.

Devetošolci so imeli priložnost, v obliki odprtega dialoga z delodajalci, spoznati naslednje poklice: učitelj, vzgojitelj, reševalec, veterinar, kriminalist, strojnik, inženir živilstva in prehrane, avtoserviser, odvetnik, grafični oblikovalec, glasbenik, slikar ter  igralec in ostali poklici na AGRFT.

Vsi udeleženi, tako organizatorji kot predstavniki poklicev predvsem pa učenci in predstavniki šole, so bili z izvedbo zelo zadovoljni, zato že nestrpno pričakujejo naslednji Dan poklicev, ki bo zagotovo še pridobil na širini in kakovosti.

Vir: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43876

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino