Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jun. 2021

Delavnica: Samopodoba in cilji

Na Društvu Center za pomoč mladim se počasi vračajo v ˝stare˝ tirnice. Konec maja so v živo izvajali delavnice z mladimi. Tema delavnice je bila Samopodoba in cilji. Z mladimi so skupaj raziskovali kako vidimo sami sebe, iz česa je sestavljena naša samopodoba in kateri dejavniki vplivajo na njo ter kako si postaviti cilje na področjih, ki si jih želimo izboljšati.

Preko izkustvenih vaj in pogovora so izvedeli, da mladi o svoji samopodobi po navadi razmišljajo posredno, preko odzivov drugih. Zelo jim je pomembno, kako jih vidijo njihovi sovrstniki. Skupaj so razmišljali, katera področja so trenutno najpomembnejša v njihovem življenju in najbolj vplivajo na njihovo samopodobo. Izpostavili so družino, prijatelje, šolo in telesni videz. Spregovorili so o tem, da je situacija z epidemijo precej vplivala na vsa ta področja, kar se pozna tudi na njihovem počutju. Skupaj so tako raziskovali, kaj je v naši moči, da izboljšamo zadovoljstvo na teh področjih. Vsak_a si je potem tudi izbral_a neko področje in si postavil_a cilj, ki si ga želi doseči. Cilje so si postavili s pomočjo SMART tehnike, za katero so slišali prvič.  

Mladi so bili z delavnico zelo zadovoljni, saj menijo, da se o takšnih stvareh v šoli premalo pogovarjajo. Hkrati se jim je zdelo zelo pomembno, da so si omogočili varen prostor, kjer je lahko vsak_a delil, kolikor je želel_a. Pomembno jim je bilo tudi slišati, da ostali_e mislijo podobno in da se lahko med sabo podprejo.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57468

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino