Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jun. 2021

Delavnica: Spoznavanje

Na Društvu Center za pomoč mladim so letošnje šolsko leto zaključili v stilu, in sicer z izvajanjem delavnic v Mariboru. Tema delavnice je bila Spoznavanje. Namen delavnice je bil predvsem, da se dijaki_nje med sabo še bolj spoznajo in povežejo ter da se tudi mi spoznamo z njimi, saj bodo v naslednjem šolskem letu skupaj soustvarjali Treninge socialnih veščin.

Na začetku delavnice so skupaj z dijaki_njami raziskovali, kaj si želijo od sledeče delavnice in na kakšen način lahko poskrbijo, da se imajo »fajn« na zadnje šolske dneve. Sledile so različne aktivnosti preko katerih so se spoznavali in odkrivali nove stvari drug o drugem. Mladi so jim povedali, da so na tak način izvedeli veliko novega o sošolcih, s katerimi nimajo toliko stika v razredu.

V drugem delu delavnice so raziskovali njihove odnose v razredu, kaj jim je všeč in kaj bi si želeli drugače. Omogočili so si prostor, da je vsak_a podelil_a, kar je želel_a podeliti v razredu. Na listke so tudi zapisali, kakšne odnose si želijo imeti v razredu in jih shranili za naslednje šolsko leto za njihov skupni Trening socialnih veščin.

Najboljši del delavnice jim je bila timska vaja, saj so se pri njej vsi zabavali in presenečeno ugotovili, da znajo super sodelovati z vsemi, tudi tistimi, s katerimi se tekom leta niso toliko povezali. 

Mladi so jim povedali, da jim je bilo zelo všeč sproščeno in varno vzdušje ter da bi si želeli takšne delavnice že na začetku šolskega leta. Menijo namreč, da so s pomočjo aktivnosti lažje pristopili do sošolca_ke, s katerim_o se po navadi ne družijo. Všeč jim je tudi bilo, da so vsi sodelovali med sabo in slišali mnenja drugih.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57680

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino