Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Jan. 2022

Discover EU rezultati zadnjega kroga prijav

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas seznanja z odločitvami, stališči in mnenji, ki jih je danes sprejela Evropska komisija.
1. Evropska komisija je danes objavila rezultate zadnjega kroga prijav za pobudoDiscoverEU, ki je bila objavljena oktobra 2021. Pobuda bo 60.950 mladim, starim med 18 in 20 let, omogočila brezplačne vozovnice za obisk Evrope.
 
Pobuda DiscoverEU je namenjena mladim, ki želijo potovati in izkoristiti pravico do prostega gibanja v Evropski uniji, odkrivati evropsko raznolikost, spoznati kulturno bogastvo in zgodovino Evrope ter se povezati z evropskimi državljani.
 
Uspešni kandidati bodo med marcem 2022 in februarjem 2023 potovali sami ali v skupini do petih oseb za največ 30 dni. V skladu z zelenim dogovorom bodo udeleženci potovali z vlakom, z nekaj izjemami za potovanja na otoke.
 
Zaradi pandemije COVID-19 in s pomočjo nove mobilne vozovnice so vsem potnikom na voljo prilagodljive rezervacije.
 
Prek Instagrama bodo udeleženci 17. januarja lahko v živo sodelovali pri izmenjavi vprašanj in odgovorov glede potovanja.

Vir: MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

44155

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino