Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jun. 2021

DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2021

V tem tednu Inštitut IRDO skupaj z Univerzo v Mariboru in drugimi partnerji organizira združeni konferenci IRDO o DRUŽBENO ODGOVORNI DRUŽBI 2021, ki bosta potekali 10. in 11. junija 2021 na spletu. Ti dve konferenci sta 16. IRDO mednarodna znanstvena konferenca DRUŽBENA ODGOVORNOST IN IZZIVI ČASA 2021: Izzivi in priložnosti digitalizacije za trajnostno prihodnost – 10. junij 2021, potekala bo v angleščini; in Prva nacionalna strokovno-poslovna konferenca IRDO in Državljanske pobude za celostno zeleno Slovenijo: Izzivi in priložnosti za trajnostni razvoj Slovenije v evropskem kontekstu - 11. junij 2021, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku.

Zdi se, da je digitalna preobrazba učinkovita rešitev glavnih težav, ki se pojavljajo v konkurenčnem poslovnem okolju. Korporativna digitalna odgovornost (CDR) izstopa kot nova smer, ki spreminja razmerje med delom in tehnologijo ter oblikuje etično uporabo novih tehnologij. Digitalna strategija EU je namenjena pravičnemu in konkurenčnemu digitalnemu gospodarstvu z Evropo kot globalnim digitalnim predvajalnikom. Tehnologija naj deluje za ljudi, ti pa naj načrtujejo odprto, demokratično in trajnostno digitalno družbo.

Cilj 16. IRDO znanstvene konference 2021 je pridobiti širši vpogled v to, kaj lahko storijo raziskovalci, učitelji, menedžerji in drugi za vključitev družbene odgovornosti in digitalizacije v družbeno in naravno okolje, v katerem delujemo. »Zato bomo z namenom prispevanja k trajnostni prihodnosti kot poti iz sedanje krize (1) razpravljali o metodah za razvijanje konceptov digitalne odgovornosti, da jih lahko uskladimo s trenutnim razvojem v njem in potrebnim celostnim razvojem v družbenem, ekološkem in poslovnem okolju, s posebnim poudarkom na refleksivnem vedenju, soodvisnosti in ustvarjalnem sodelovanju; (2) predstavili primere odgovornega digitalnega vedenja posameznikov in skupin v podjetjih, vladnih in nevladnih organizacijah ali aktivnem državljanstvu ter ocenili kako z več vidikov premisliti o standardnih procesih,« je o znanstveni konferenci povedal zasl. prof. ddr. Matjaž Mulej, predsednik Programskega odbora konference in Strokovnega ter Raziskovalnega sveta inštituta IRDO.

Z izmenjavo teoretičnih in praktičnih izkušenj bodo avtorji in udeleženci poskušali najti pravo pot do družbeno odgovorne digitalizacije v podjetjih, organizacijah in v izobraževanju. Na znanstveni konferenci bomo lahko prisluhnili 24-tim avtorskim prispevkom iz več držav.

Cilj strokovno-poslovne konference, ki jo organizirajo skupaj z Državljansko pobudo za integralno zeleno Slovenijo, je preučiti izzive in priložnosti za trajnostni razvoj Slovenije v evropskem kontekstu. Na tej konferenci bo predstavljenih 16 avtorskih prispevkov iz Slovenije.

Organizatorji vse zainteresirane vabijo k sodelovanju. Za mlade in upokojene je udeležba brezplačna. Doslej se je konference vsako leto udeležilo okrog 100 udeležencev, predstavlja pa pomemben prispevek različnih avtorjev k znanosti in stroki. Zborniki dosedanjih 15-tih konferenc so javnosti brezplačno dostopni na spletni strani inštituta IRDO, vire za svoje delo pa iz njih črpajo tako študenti, kot učitelji in drugi raziskovalci, strokovnjaki ter menedžerji.

Vir: Inštitut IRDO

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79313

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino