Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jul. 2021

Ekološko kmetovanje v Sloveniji in samooskrba s hrano je naša prihodnost

V Mladinskem centru Prlekije v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizirajo dogodek "EKOLOŠKO KMETOVANJE V SLOVENIJI IN SAMOOSKRBA S HRANO JE NAŠA PRIHODNOST", kjer se bo skozi večurno dogajanje zvrstilo več pomembnih predstavitev. Celodnevni dogodek se bo odvijal v petek, 28. avgusta 2021.

Celodnevni strokovni dogodek bo zajemal teme ekološkega kmetijstva in samooskrbe s hrano. Predstavili bodo razvoj ekološkega kmetijstva v Sloveniji in Pomurju ter na mednarodni ravni. Povabili so več strokovnjakov, ki bodo predavali tudi o čebelarstvu, semenarjenju in problematiki ekološkega kmetijstva. Dotaknili se bodo tudi subvencioniranja in certificiranja ter trženja ekoloških pridelkov in izdelkov. Spoznali bodo samooskrbo iz prve roke, predavatelji bodo strokovnjaki na tem področju, takšni, ki se že vrsto let ukvarjajo s tem področjem dela. Poučili se bodo o pomembnosti samooskrbe, načrtovanju vrta ter o razbremenitvi družinskega proračuna s pomočjo samooskrbe s hrano. Udeleženci učnih delavnic v Mladinskem centru Prlekije bodo predstavili tudi primer dobre prakse na primeru samooskrbe s hrano. S strokovnjaki in predstavniki ministrstev se bodo dotaknili tudi teme socialnega podjetništva na področju kmetijstva ter možnosti in potenciala za težje zaposljive in posameznike iz socialno šibkih ciljnih skupin.

Namen strokovnega predavanja, ki ga bodo izvedli je ozaveščanje in učenje o ekološkem kmetijstvu in samooskrbi v Sloveniji ter na mednarodni ravni. Strokovno predavanje se bo odvijalo v dveh sklopih in sicer strokovno predavanje na temo ekološkega kmetijstva ter strokovno predavanje na temo samooskrbe s hrano, s primeri dobrih prask.

Če v katerem izmed sklopov vidite tudi sebe oziroma vaš doprinos in če bi se tudi vi želeli vključiti v dotičen dogodek, kot predavatelj ali predstavnik ekološkega kmetijstva ter bi želeli, da širša javnost spozna vas in vaše delovanje jih lahko kontaktirate na nina.stegmuller@gmail.com in potrudili se bodo, da vas vključijo v program, ki se bo odvijal na sedežu Mladinskega centra Prlekije.

Projekt sofinancira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Vir: Mladinski center Prlekije 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12712

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino