Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Nov. 2021

eMCe športa!

To poletje je Mladinski kulturni klub eMCe plac v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje in Šaleškim študentskim klubom pod okriljem programa eMCe plac ozavešča pripravil poseben, že tretji, izziv za vse ljubitelje športa. 
 
S projektom so želeli spodbuditi mlade k redni telesni aktivnosti in vzdrževanju kondicije, posledično pa se izboljša tako fizično kot psihično počutje. 
Izziv je potekal od junija pa do konca avgusta, sodelujoči pa so morali slediti pravilom igre. Točke so pridobivali z individualnimi športi, kar je prineslo 2 točki ali z ekipnimi športi, ki so prinesli 1 točko. Svojo aktivnost so dokazali s poslano fotografijo ali videom. Komisija je vsak mesec podelila nagrado in sicer bon za športno trgovino, dodali pa so tudi zdrave izdelke lokalnega podjetja Malinca.
Ob koncu poletja pa so razglasili skupnega zmagovalca, ki je prejel bon za večkratno brezplačno uporabo savn v Rdeči dvorani Velenje. 
Aktualna skupna zmagovalka izziva je bila Janja Vranjek, ki je povedala: "Ta izziv se mi zdi super, ker spodbuja šport in gibanje, sploh v tem času, ko smo zaradi različnih COVID ukrepov vsi veliko manj aktivni.'' 
Za sodelovanje se je odločila, ker je bila nad idejo navdušena pa tudi ker se v prostem času sama ukvarja s športom. Izziv jo je spodbudil, da se je gibala tudi na kakšen dan, ko razpoloženje ni bilo pravo. Najraje se ukvarja z jogo ''ker je vsestranska, z njo si lahko dvignem energijo ali pa se pomirim, ohranjam močno, fleksibilno in pretočno telo s tem pa zdravje, tako na fizični kot tudi bolj duhovni ravni.'' 
Hkrati pa ne more brez teka, ki ji omogoča ''prostor za popoln odklop in občutek svobode.'' S športom želi doseči zdravo in uravnoteženo telo predvsem pa ''splošno dobro počutje v telesu in pa tudi preventivno za preprečevanja nastanka bolezni in poškodb v starosti."
 
Kot zanimivost še to, v izzivu je sodelovalo več žensk kot moških, najpogostejši trije športi pa so bili pohodništvo (44 x), joga (43 x) in tek (31 x). Udeleženci so se ukvarjali tudi s kolesarjenjem, plezanjem, telovadbo, fitnesom, odbojko, golfom, košarko, badmintonom, jahanjem, veslanjem, nogometom in kajakom.
 
Mladinski delavci že razmišljajo o zimski ediciji športnega izziva, zato spremljajte družbene kanale Kluba eMCe plac in partnerjev.
 
Vir: Mladinski center Velenje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30302

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino