Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 27 Jun. 2022

Evropa v Šmartnem ob Paki

V petek, 24. junija, je v Šmartnem ob Paki potekal dogodek Evropsko leto mladih v Šmartnem ob Paki, kjer so mladi spoznavali priložnosti za aktivacijo v lokalnem okolju in v Evropi.

Udeležence dogodka sta nagovorila župan občine Šmartno ob Paki Janko Kopušar, ki je mlade pozval k aktivni participaciji: »Prav letos imate mladi še posebno priložnost, da se izpostavite, saj bodo jeseni lokalne volitve. Ne samo, da izrazite svoja pričakovanja, da greste na volitve, ampak da se aktivno vključite in kandidirate.« in Nataša Šip s Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, ki je se je mladim zahvalila za dobro pripravljen program in izpostavila priložnosti, ki jih Evropska unija ponuja mladim in so letos še okrepljene. »Cilj evropskega leta mladih je je prisluhniti vam mladim in vašim pogledom na svet.« Poudarila je, da je ne le med letošnjim letom, ampak tudi po izteku evropskega leta mladih, cilj mlade bolj vključiti v snovanje skupne prihodnosti in iskanje konkretnih rešitev doma in v Evropi. Med nagovori so prisotni prisluhnili glasbeni skupini mladih Žugam ti s pestjo.

Po nagovorih so udeleženci dobili priložnost, da izvejo vse o lokalni ponudbi mladinskih in drugih organizacij, o trajnostnih praksah, iskanju poti do bolj krepkega duševnega zdravja in aktivaciji v lokalnem okolju v Čakalnici – tržnici informacij. Hkrati pa so iz prve roke spoznavali Evropsko unijo in možnosti, ki jih ta prinaša mladim, kot so evropsko prostovoljstvo v okviru Evropske solidarnostne enote in drugih programov za mlade, prek klepeta z živimi knjigami, med katerimi sta bila Nataša Šip s Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in mladi evropski prostovoljec Seyithan iz Turčije, ki je mladim predstavil svojo izkušnjo z opravljanjem prostovoljstva v Mladinskem centru Velenje. Ko so se mladi udeleženci dodobra spoznali s priložnostmi za aktivacijo tako v lokalnem okolju kot tudi v Evropi, je sledilo druženje s koncertom Za kon'c šole z glasbeno skupino LPS.

Sledi še 7 regijskih dogodkov, naslednji se bo odvil 26. avgusta V Rogaški Slatini. Sledijo jim dogodki v Sežani, Jesenicah, Kamniku, Črnomlju in Krškem.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94764

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino