Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jun. 2021

Evropski teden mladih Dravograd 2021

Kaj lahko storim v boju proti podnebnim spremembam?

Razstava »Kaj lahko storim v boju proti podnebnim spremembam« je bila postavljena v neposredni okolici mladinskega centra Dravograd, kjer se nahaja tudi športni park, v katerem je v popoldanskem času veliko obiskovalcev. Mimo razstave poteka pot do pokopališča, katera je aktualna krožna pešpot. Razstavo so si ogledovali  mimoidoči,  obiskovalci programov mladinskega centra ter obiskovalci športnega centra.

Načrtno so bili povabljeni učenci višjih razredov osnovne šole (120 oseb). Mlade aktivistke, so predstavljale vsak strip  posebej, ob predstavitvah so se razvile debate o varovanju okolja. Na ta način so dobili potrditev, da je tema »podnebne spremembe« za mlade še kako aktualna. Na predstavitvah je sodeloval strokovnjak iz vprašanj podnebnih sprememb, ki si je projekt tudi zamislil.

Da bi naredili še večji učinek na  lokalno prebivalstvo, so povabili lokalno televizijo, da se bo ena serija predstavitve predvajala po lokalni televiziji.  Razstava je bila postavljena 24.5. 2021 pospravili pa jo bodo 4.6.2021.  

Izvedli so tudi delavnico o aktivnem evropskem državljanstvu -  Oblikuj, premikaj, sodeluj , na kateri je  preko zoom povezave v okviru šolskega pouka sodelovalo 84 učencev in trije učitelji.  Učenci so z izvedbo delavnice pridobili občutek o aktivnem evropskem državljanstvu in spoznali, da so tudi sami aktivni evropski državljani, saj jih večina prostovoljno sodeluje pri lokalnih gasilskih društvih, Rdečem križu, Karitasu, pevskih zborih.

Mladi so s predstavitvijo Evropskega tedna mladih, preko izvedene razstave in delavnice pridobili občutek, da je prihodnost v njihovih rokah, kar je tudi slogan letošnjega ETM.

Vir: Mladinski center Dravograd

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76494

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino