Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Jan. 2022

Evropsko leto mladih 2022

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je leto 2022 razglasila za Evropsko leto mladih. V letošnjem letu bo tako glas mladih postavljen v ospredje, izpostavljene pa bodo tudi za mlade relevantne tematike, med drugimi s področja zdravja in dobrega počutja mladih, izobraževanja, zaposlovanja, okolja, participacije in kulturnega udejstvovanja, ter izzivi, s katerimi se ti srečujejo.

Na novinarski konferenci 5. januarja je Evropsko leto mladih napovedala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec: »Mladi so nosilci sprememb in oblikovalci jutrišnjega dne. Potrebno je skupaj z njimi iskati rešitve za njihovo prihodnost.«

Ministrica je izpostavila, da so politike, ki naslavljajo področje mladih številne. Zato je naloga političnih institucij, da različne politike, vezane na področje mladih, povežejo in tako ustvarijo močne politike, ki bodo mladim omogočale iskanje novih priložnosti. Pomembno je tudi, da se tovrstne politike uveljavljajo tudi na nacionalni, ne zgolj na evropski ravni. Na tem mestu je podala zavezo, da bo tudi na ravni Slovenije storjeno vse, da se okrepi koordinativna vloga Urada za mladino ter da se poveže različna področja v ambiciji oblikovanja novih politik, rešitev in ukrepov, ki krepijo vlogo mladih za prihodnost.

Za konec je ministrica mlade pozvala k medsebojnem sodelovanju in vključevanju v konstruktiven dialog ter  k participaciji v družbenem in političnem življenju, še posebej v luči letošnjega volilnega leta.

Vir: Uredništvo Mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81052

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino