Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Apr. 2021

EYE-Net 2.0 išče mlade igralke_ce

MKC Maribor, CID Ptuj in KUD Moment v sodelovanju s Fundacijo 2021, Novi Sad – Evropska prestolnica kulture vabijo v vrste mednarodne karavane mladinskega angažiranega gledališča EYE-Net 2.0!

EYE-Net 2.0 (European Youth Engagement Network) je mednarodni projekt mladinskega angažiranega gledališča, ki spodbuja aktivnost in vključevanje mladih državljanov v ozaveščanje in informiranje o EU, politiki in dogajanju okoli nas.

Dogodki v formatu gledaliških predstav, ki jih (so)ustvarjajo mladi, obravnavajo teme, kot so: evroskepticizem, solidarnost, pravice žensk, antifašizem, migrantska kriza, ekologija in lažne novice. Predstave potekajo pred mladim občinstvom, ki sodeluje v diskusiji po zaključku vsakega nastopa.

V projektu, ki ga koordinira Fundacija 2021, Novi Sad – Evropska prestolnica kulture, financira pa program Evropa za državljane, sodelujejo mladinske gledališke skupine iz Srbije, Nemčije, Francije, Češke, Grčije, Litve, Italije in Slovenije. V Sloveniji aktivnosti, ki se bodo dogajale v Mariboru in na Ptuju, potekajo v organizaciji MKC Maribor, CID Ptuj in KUD Moment.

ODPRT JE VPIS V DRUGO SEZONO EYE-NET!

EYE-Net 2.0 je program za vse mlade, takšne z odrskimi izkušnjami in takšne popolnoma brez izkušenj, ki se želijo izraziti na odru, sodelovati z vrstniki iz lokalnega okolja in tujine, nadgrajevati in pridobiti gledališko in ustvarjalno znanje.

Po uvodnih delavniških srečanjih pod vodstvom mentorjev boste udeleženci oblikovali avtorsko predstavo po principih snovalnega gledališča oz. kolektivnega ustvarjanja, ki bo obravnavala eno izmed zgoraj naštetih tem, in z njo gostovali na različnih festivalskih odrih po Evropi.

PODROBNEJŠE INFORMACIJE

  • Kraj izvedbe delavnic: Maribor, Ptuj

  • Termini delavnic/nastajanja predstave: enkrat tedensko (TBA), april 2021 - julij 2021

  • Cena: 00,00 EUR (Mentorstvo delavnic, stroške poti, nastanitev in prehrane na gostovanjih financirata program Evropa za državljane in Mestna občina Maribor).

  • Termini mednarodnih gostovanj: jesen-zima-pomlad 2021/2022

  • Rok prijave: 17. april 2021 oz. do zapolnitve mest.

Kdo se lahko prijavi?
K projektu se lahko pridružijo vsi mladi, praviloma stari od 18 do 29 let. Prijavijo se lahko tako posamezniki kot tudi že delujoče skupine, ki so pripravljene sprejeti še kakšnega člana ali članico.

Kako se lahko prijavim?
Izpolniš prijavnico na tej povezavi.

Kje bodo potekale vaje?
Vaje bodo potekale v Mariboru (GT22 in MKC Maribor) in na Ptuju (CID Ptuj).

Kaj pa COVID-19?
Vse načine in termine aktivnosti bodo sproti prilagajali morebitnim spremembam epidemiološke slike v Sloveniji in ostalih državah projekta EYE-Net 2.0.

Kaj nudijo?
MKC Maribor, CID Ptuj in KUD Moment skupaj s financerji nudijo izvedbo delavnic, mentorja za gledališke delavnice, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, podporo pri obveščanju medijev, spremstvo na festivale in sredstva za izvedbo predstav.

Kaj pričakujejo?
Resnost, zanesljivost, željo po ustvarjanju, sodelovanje in prisotnost od začetka do konca projekta.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54447

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino