Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jul. 2021

Festival Mladi Ormož 2021

Kultura - zabava - kulinarika - podjetništvo

Z mladimi za mlade je moto festivala Mladi Ormož, ki ga že tretje leto zapored organizira Mladinski center Ormož. Mladi imajo pri organizaciji in izvedbi programa glavno besedo. Predvsem pa priložnost, da so aktivni, se predstavijo, družijo in zabavajo. Letošnji festival je potekal dva dneva.

V petek, 2. 7. 2021, popoldan so organizirali koncert Ritem mladosti. Obiskovalci so imeli priložnost spoznali mlade talente, ki so zapeli, zaigrali in zaplesali. Sodelovali so učenci OŠ Ormož, OŠ Središče ob Dravi, OŠ Velika Nedelja ter dijaki Gimnazije Ormož. Istočasno si je bilo mogoče ogledati fotografsko razstavo Špele Jambriško, ki je v okviru razpisa Mladinskega centra Ormož »Uresniči svojo idejo«, pripravila portrete lokalnih podjetnikov. Na fotografijah so se tako predstavili Jasmina Venta, ki ustvarja orgonski nakit in nakit iz poldragih kamnov (@orgonchiart), ekipo Športne šole DADA (@sportnasolaDADA), mlade ustvarjalke za šiviljskim strojem: Vanjo Cizerl, ki ustvarja pod imenom Swan – Male skrivnosti, veliko veselje (@Swanskrivnosti), Špelo Horvat s podjetjem Pesjanarka (@pesjanarka) in modno oblikovalko Moniko Kuharič (@monmoniofficial). Špela je pred objektiv povabila tudi Janjo Meško, ki ustvarja kvačkane izdelke (@liandecorhandmade).

Dogajanje se je nato nadaljevalo v soboto, 3. 7. 2021. Najprej so se na stojnicah predstavili mladi lokalni podjetniki, ki dokazujejo, da so pogumni, ustvarjalni in uspešni. Podrobneje so obiskovalci Mesne grabe lahko spoznali: "pesjanarsko" Špelo Horvat (@pesjanarka), Vanjo Cizerl in Mateja Kukovca iz CNC Art (@cncartkukovec) & Swan (@Swanskrivnosti), fotografinjo Špelo Jambriško (@spelajambrisko.ph), Nežko Orešnik in Bisere Prlekije (@biseriprlekije), Anjo Hanželič iz DonA Shop (@_donashop_) ter Klaro Korotaj iz Pasjega salona Ofi (@pasjisalonofi). Za twirling animacijo je poskrbela Anita Ketiš iz Twirling kluba Radenci. Zainteresirani so se lahko naučili nekaj osnov te športne panoge.
Druženje so v večernih urah zaključili s kvizom Timona Grabovca (@QuizbyTimon).
Za hrano in pijačo na festivalu sta poskrbela Pizzeria&Grill Krapek (@picerija.krapek) in G – Spot (@g_spot_beer). Prav tako predstavnika mladih lokalnih podjetnikov.

Povezava do FB objave, kjer si lahko ogledate več fotografij. 

Vir: Mladinski center Ormož
Foto:  Špela Jambriško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

87053

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino