Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jun. 2021

Festival prostovoljstva v Mariboru 2021

Prostovoljske organizacije v Mariboru so že dobro desetletje povezane v lokalno mrežo »Prostovoljstvo v Mariboru« katere koordinatorica je Pekarna Magdalenske mreže. Vsako leto članice mreže "Prostovoljstvo v Mariboru" pripravijo pestro dogajanje, združeno v "Festival prostovoljstva v Mariboru", katerega namen je promocija in spodbujanje prostovoljskega dela ter strukturni razvoj prostovoljstva.

Na vrtu Muzeja Narodne osvoboditve je v četrtek, 3. 6. 2021, z namenom povezovanja potekalo srečanje prostovoljskih organizacij in služb Mestne občine Maribor. Po tem, ko je bil lani s strani nevladnih organizacij konzorcija »Razvoj prostovoljstva v Mariboru« pripravljen osnutek strategije za razvoj prostovoljskega dela v Mestni občini Maribor, si želijo, da bi v prihajajočih mesecih vzpostavili sistemske pogoje za ureditev prostovoljstva na lokalni ravni in sprejetje strategije razvoja prostovoljstva v MOM. O prostovoljstvu kot družbeni vrednoti sta se pogovarjali Urška Breznik iz Pekarne Magdalenske mreže, koordinatorice Mreže prostovoljstvo v Mariboru, in Tjaša Arko iz Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva. V nadaljevanju so prostovoljske organizacije s pomočjo svojih prostovoljk_cev predstavile področja svojega delovanja, prostovoljske aktivnosti, ki jih izvajajo ter družbene učinke, ki jih zaradi svojih dejavnosti prepoznajo v lokalni skupnosti. Prisluhnile_i so palestinski poeziji, za članice mreže prostovoljstvo v Mariboru in njihove prostovoljke_ce pa je potekalo organizirano vodenje po Muzeju Narodne osvoboditve.

V soboto, 5. 6. 2021, dopoldan pa so pred Domom Danice Vogrinec na Pobrežju pripravile_i dogodek družabne narave. Starostnicam_kom so v okviru Festivala popestrile_i nekaj časa, jih povabile_i k petju, razgibavanju in spoznavanju reševalnih psov. Slišale so se udarne pesmi Feminističnega pevskega zbora Z'borke, Društvo za opazovanje narave Zelena steza je prikazalo nekaj vaj za razgibavanje v naravi, Kinološko društvo za reševalne pse REPS Maribor pa je s svojimi kosmatimi člani predstavilo osvojene trike. Minulo leto je bilo za stanovalke_ce in zaposlene še posebej težko. Z druženjem so jim želele_i simbolično izkazati solidarnost in dodati nekaj optimizma.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55220

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino