Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jun. 2020

Festival prostovoljstva v Mariboru: "Prostovoljenje naj bo nadstandard vseh, ne krpanje mankov&#

Mreža prostovoljstvo v Mariboru, ki jo koordinira Pekarna Magdalenske mreže, vsako leto v maju pripravlja Festival prostovoljstva v Mariboru z namenom promocije prostovoljskih aktivnosti in predstavitve organizacij članic mreže. Širšo javnost želijo opozoriti na ves čas, energijo in angažma prostovoljk_cev, ki so aktivne_i na mnogih področjih, na njihove doprinose k vključujoči in solidarni družbi ter na družbenotransformativne ideje, ki vzniknejo prav od spodaj.

Letos se festival v obliki, kot smo je bile_i navajene_i doslej z osrednjim dogodkom "Prostovoljsko mesto" in spremljevlnimi srečanji in izobraževanji zaradi epidemiološke situacije ni odvil. Pekarna Magdalenske mreže je na temo prostovoljskega dela pripravila nekaj aktivnosti. Priključile_i so se Veselemu dnevu prostovoljstva, ki je v koordinaciji Slovenske filantorpije potekal v okviru 21. Nacionalnega tedna prostovoljstva. Po četrti so tako razdeljevale_i brezplačen časopis Slovenske filantropije "Dobra dela ne potrebujejo reklame", mednarodne_i prostovoljke_ci, ki svoje projekte trenutno izvajajo v Mariboru in Škofji Loki so v spletnem pogovoru spregovorile_i o mednarodnem prostovoljstvu, Gilles pa je na potopisnem večeru predstavil Francijo in svoje domeče mesto – Limoges.

Kot osrednji dogodek letošnjega festivala je potekal posvet o prostovoljstvu v Mariboru na katerem so sodelovale_i predstavnice_ki prostovoljskih organizacij in občine. Več o posvetu lahko preberete na povezavi, celotnega pa si lahko ogledate in poslušate tukaj. "Kot osrednjo misel posveta za konec izpostavljamo, naj bo prostovoljenje nadstandard vseh in ne krpanje institucionalnih mankov, zaradi neenakosti, ki so inherentne kapitalizmu," so mnenja v Pekarni Magdalenske mreže.

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95781

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino