Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Jun. 2021

Filmski natečaj Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb

Na Zavodu MEPI vse mlade med 13. in 20. letom starosti vabijo k udeležbi na mladinskem natečaju za kratki film Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb, ki poteka pod okriljem Britanskega veleposlaništva v Ljubljani in pri katerem sodelujeta še British Council in WWF Adria.

Namen natečaja je prikaz škodljivih posledic podnebnih sprememb na lokalno naravno okolje mladih in s tem mladim dati možnost, da pošljejo jasno sporočilo sodelujočim na podnebnem vrhu COP26 v Glasgowu novembra letos, da so podnebne spremembe postale del našega vsakdana in da je napočil skrajni čas za sprejetje ambicioznejših ukrepov v boju za ohranitev našega planeta.

Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z RTV Slovenija.

Rok za oddajo kratkih filmov je 10. oktober do 23:59. Na natečaj se lahko prijavite kot posamezniki ali skupina z največ 5 člani, dolžina kratkega filma pa ne sme preseči 3 minut, vključno s končno špico. V filmu naj bodo pri vsebini in vizualni podobi v ospredju prikazi narave, živali in rastlin.

Mladi in mentorji (učitelji, mladinski delavci, …) ste vabljeni k udeležbi na 1. spletnem seminarju v sklopu natečaja, ki bo potekal v ponedeljek, 28. junija, s pričetkom ob 15:00. Seminar bo namenjen predstavitvi razpisnih pogojev in poglobitvi v temo natečaja, ki so torej podnebne spremembe, za kar bodo poskrbeli predstavniki WWF Adria. Prijavite se lahko tukaj najkasneje do nedelje, 27. junija.

Več informacij o nagradah, pogojih natečaja in vsebinah, ki vam bodo v pomoč pri pripravi kratkih filmov, lahko najdete tukaj.  

Vir: Zavod MEPI

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13581

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino