Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jun. 2021

Fotografski natečaj z naslovom Zdravje z rutko

Z vseh strani smo bombardirani z idejami, zahtevami in ideali, kako naj bi poskrbeli za svoje zdravje (in kaj vse moramo kupiti, da bomo to dosegli). Pa je lahko stvar čisto preprosta in skavti to počnejo že vrsto let. Radi so v naravi, podijo se po gozdu in dihajo svež zrak. Kondicijo nabirajo s premagovanjem klancev, prenašanjem hlodov in iskrenim krohotom. Na vsakem srečanju radi kaj dobrega pojejo, znajo si hrano poiskati v gozdu in jo sami pripraviti. Tako mimogrede poskrbijo za kar nekaj kljukic na seznamu zdravih navad. Na fotografskem natečaju z naslovom Zdravje z rutko so nabrali kar nekaj krasnih fotografij, ki ponazarjajo zdrav način življenja in besede avtorjev jih navdihujejo, da tudi sami vnesejo več zdravja v vsakdan.

Zmagovalka natečaja je Katja Jerič, voditeljica iz stega Komenda 1. Katja o svoji fotografiji pravi:
»Pravijo, da je smeh pol zdravja, in res je. Otroški obrazi sreče in veselja so pri igri neprecenljivi. Najboljši večeri pa so ob ognju, zabavni večeri, ki so prežetimi s petjem pesmi, bansanjem, smehom, igrami okoli ognja in najboljšo večerjo: hrenovkami in twistom. «  - Katja Jerič

Poleg zmagovalne fotografije je žirija izbrala še naj 5 fotografij.


Sliko sem posnel zgodaj zjutraj na svojem najljubšem potepu v Logarski dolini. Potep je zaznamovala pomoč kmetu, pri katerem smo tudi prvič prespali v senu, zdrava domača hrana ter trenutki uživanja v Božjem stvarstvu. Zdi se mi, da ta fotografija predstavlja zdravje pri skavtih, ker jo povezujem z življenjem kmeta. Kjer trdo delaš, dobro in zdravo ješ, zgodaj vstajaš in se dovolj naspiš, ter si zmoreš vzeti čas za sočloveka in lepoto stvarstva, ki te obdaja. Vse to, k čemur tudi skavti stremimo.
Mark Anton Ramšak, Prebold – Polzela 1

Sladkarija na taboru mora biti omejena, pa še takrat, ko je je malo, je slajša, če jo deliš s prijateljem!
Metka Štrumbelj, Kranj 1


Fotografija nosi naslov Zdravje z rutko v skritih kotičkih narave. Nastala je prav z namenom tega natečaja nekje na Gorenjskem, marsikdo bi rekel v 'govcih'. Veje na fotografiji so del lipe, pod katero se rada ustavim in se prepustim zvoku in vonju narave. Zdravje skavtov ni le rekreiranje, ampak je tudi počitek in občudovanje stvarstva.
Eva Mur Eržen, Poljanska dolina 1

Fotografijo močno povezujem z zdravjem, ker se pri roverčku gibaš, to pa je zelo pomembno za zdravo življenje.
Štefan Čop, Breznica 1

Zdrav skavt diha svež zrak!
Meta Štrumbelj, Kranj 1

Fotografski natečaj so Skavti izvedli v okviru projekta Izzivaj – uživaj, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73915

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino