Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Jul. 2021

Galerija Media Nox vabi na mednarodno poletno razstavo Ljubi, ne ljubi

Galerija Media Nox od 9. 7. do 26. 8. 2021 vabi k doživetju projekta LJUBI, NE LJUBI - poskusu neverbalnega  odgovora na vprašanje "Kaj za vsakega od nas pomeni ljubezen?". Projekt je nastal na podlagi otroške igre trganja cvetnih lističev, na osnovi katere si je avtorica - pisateljica Ana Đokić - zamislila nalogo za slikarje in ilustratorje. 

Vljudno vas vabijo na svečano otvoritev mednarodne razstave ilustracij Ljubi, ne ljubi, ki jo bo odprl veleposlanik Republike Hrvaške v Sloveniji mr. sc. Boris Grigić na kateri razstavljajo avtorji iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Turčije, Cipra, Združenih arabskih emiratov, Danske, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Hrvaške, v petek, 9. julija 2021 ob 19.00 pred galerijo Media Nox v Mariboru.

V soboto, 10. julija, pa vabijo družine na delavnico pred galerijo Media Nox, ko bodo ob 10. uri ustvarjali na temo vznemirljive razstave Ljubi, ne ljubi. Najboljša otroška dela se bodo pridružila razstavi na Poletnem lutkovnem pristanu. 

Spremljevalna razstava mladinskih del na isto temo bo na ogled v Lutkovnem gledališču Maribor od 1. do 30. avgusta 2021.

Kuratorka v Sloveniji: Maša P. Žmitek

Sodelujoči mladi slovenski ilustratorji: Alin Kostiov, Ana Maraž, Ana Vičič, Ema Kobal, Eva Mlinar, Eva Rauch, Klara Jager, Liana Saje Wang, Luka Seme, Maja Poljanc, Manca Krošelj, Maruša Račič, Nuša Jurjevič, Tereza Prepadnik, Zala Kalan.

 
KAKO IZGLEDA LJUBI IN KAKO NE LJUBI??

Vsak od umetnikov se te naloge loti na svojstven, individualen način in v dveh medsebojno povezanih ilustracijah razkrije ne samo svoj likovni rokopis, temveč tudi intimno razlago trenutka razpetega med dva nasprotna stanja – ljubi in ne ljubi. Odgovori na postavljeno vprašanje presenečajo s svežino in originalnostjo. Rezultati tega eksperimenta – umetniške ilustracije – so bile do sedaj odlične! Dokaz temu je hitri rast projekta, ki je, zaradi truda avtorice, stopil iz hrvaškega okvirja in postal mednarodni. Pridružili so se mu slikarji iz Bosne in Hercegovine, Turčije, Nemčije, Avstrije in Cipra, sedaj pa tudi iz Slovenije. Projekt se še dalje širi, razvija, pridobiva nove sodelujoče, osvaja nove države. Do sedaj je bila razstava na ogled v Zagrebu, Sarajevu, Istanbulu, Berlinu, Dunaju, Pafosu, Skopju, Kopenhagnu in Dubaju in zajema več kot 70 del umetnikov iz različnih držav. Z zadovoljstvom lahko potrdijo, da univerzalnost teme te razstave pritegne tudi veliko število obiskovalcev.

Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.
Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96904

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino