Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Jul. 2021

Girls rock – poletna dogodivščina

Med 8. in 10. julijem se je v sklopu Poletne avanture v mladinskem centru Mladi zmaji Črnuče odvil glasbeni projekt Girls rock. To je poseben projekt, saj je namenjen samo dekletom. Girls rock je mednarodno uveljavljen projekt, ki ga je v začetku leta 2020 Mladim zmajem predstavila srbska organizacija za promocijo aktivizma OPA – Kolektiv mladih žena FEMIX.

Skoraj leto dni nazaj se je v dvorani Aleša Češnovarja, Mladih zmajev Črnuče – Basement, po nekaj mesečni pavzi odvil koncert. Takratne Girls rock mentorice klaviatur, basa, bobnov in kitare Nena Bogataj, Ela Božič, Neža Dolmovič in Maša Amalia Jakopič so si nadele ime Lude žene in zaigrale repertoar coverjev mišljenih za prvo izvedbo Girls rock projekta.

Med 8. in 10. julijem pa se je v Črnučah odvila Girls rock – glasbena dogodivščina, na katero se je prijavilo 12 deklet. Formirali smo kar štiri glasbene skupine: Blacknails, Sun sisters, Faggycore in Trula. Dekleta so vadile kitaro, bas in bobne in tako mentorice kot ostale sodelujoče navdihnile in prevzele s svojo vnemo, dobro voljo in najstniško navihanostjo. Piko na i sta dodala tudi dva obiska koncertov skupin Regen in Macbeth, kjer so dekleta videle eno izmed mentoric v odrski akciji.

Več o projektu lahko preberete tukaj

Vir: Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84062

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino