Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Nov. 2021

Igrifikacija v mladinskem delu

Predstavniki Zavoda Nefiks in Mladinskega EPI centra Piran so se v novembru udeležili seminarja na temo igrifikacije z naslovom Gamestorming: Gamification in Youth Information, ki ga je organizirala organizacija La Vibria Intercultural iz Španije. Na seminarju so delili dobre prakse in ideje, kako implementirati igre v neformalne oblike učenja.

S partnerji iz 17 različnih držav so se sredi novembra zbrali v Barceloni, kjer so poleg mesta odkrivali in delili lastne dobre prakse, se preizkusili v izdelavi in reševanju sob pobega, različnih družabnih in drugih igrah, virtualni realnosti ter delili druge dobre prakse, ki jih lahko mladinski delavci uporabijo pri svojem nadaljnjem delu.

Sami so predstavili aplikacijo Karierni labirint, ki jo uporabljajo na kariernih delavnicah in aplikacijo Pika STOP, ki združuje različne igre in dinamike, ki jih lahko mladinski delavci uporabijo v mladinskem delu.

Nives Felić, ena od udeleženk seminarja, je o izkušnji povedala: »V tem tednu sem se naučila več stvari; od tega, kako enostavna je lahko izdelava sobe pobega z izobraževalno vsebino, da sta virtualna resničnost in igre lahko super orodje za prenašanje informacij in da je Barcelona res čudovito mesto!«

Kratek insert si lahko ogledate tudi na povezavi.

Izvedbo seminarja je podprl program Erasmus+.

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94208

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino