Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 May 2020

Informacije za izvajanje programov mladinskega dela v času sproščanja ukrepov

Urad RS za mladino (URSM) je, zaradi številnih vprašanj organizacij v mladinskem sektorju, na enem mestu zbral priporočila za izvajanje programov mladinskega dela v času sproščanja ukrepov.

Veliko izvajalcev programov mladinskega dela se je na URSM obrnilo z vprašanji, povezanimi z izvajanjem programov mladinskega dela v času sproščanja ukrepov epidemije COVID-19 in za čas po epidemiji. Najpogostejše vprašanje je bilo, ali se lahko sploh izvajajo programi mladinskega dela in pod kakšnimi pogoji.

URSM sporoča, da je mladinsko delo oz. programe in aktivnosti mladinskega dela dopustno izvajati tako v zaprtih prostorih, kot tudi zunaj njih. Obujanje javnega življenje in družbenih podsistemov narekuje tudi obujanje mladinskega dela. Zato vabijo, da skladno s trenutnimi razmerami in zmožnostmi znova odprete vrata vaših organizacij mladim v Sloveniji.

"Žal, enoznačnih odgovorov, ki bi se nanašali izključno na izvajanje programov mladinskega dela, ni. Mladinsko delo zajema nešteto različnih vsebin in prav toliko različnih oblik njihove izvedbe. Zato je pri načrtovanju in izvedbi aktivnosti potrebno upoštevati splošne omejitve predpisane s strani Vlade RS, splošna priporočila za preprečevanje okužbe NIJZ ter partikularna navodila in priporočila NIJZ za varno izvajanje posameznih dejavnosti," so zapisali v sporočilu. Na Uradu ob tem poudarjajo, da gre za omejitve in priporočila, ki se dnevno spreminjajo, zaradi česar vas vabijo, da redno spremljate stanje ukrepov na spletnih straneh Vlade RS in NIJZ.

Celotno sporočilo s priporočili Urada RS za mladino najdete na tej povezavi.

Vir: Urad RS za mladino
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48617

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino