Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Jan. 2022

Informativni dan za Javni poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2022/2023

V sredo, 26. januarja, je potekal Informativni dan za Javni poziv Urada Republike Slovenije za mladino za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2022/2023, ki je bil objavljen 21. 1. 2022. V letošnjem razpisu je poudarek predvsem na dvigu kakovosti in prepoznavnosti mladinskega dela

Mag. Dolores Kores, direktorica URSM, je nagovorila več kot 100 udeležencev iz mladinskega sektorja, ki so se udeležili informativnega dneva, ter izpostavila, da je Uradu RS za mladino v letošnjem razpisu uspelo zagotoviti skoraj 30 % več sredstev za mladinski sektor, in sicer 3.830.000 EUR več kot v preteklem pozivu.

URSM je predstavil merila za ocenjevanje, način oddaje prijav in novosti razpisa, med katerimi so dodatna merila pri ocenjevanju vlog, med drugim utemeljenost doprinosa programa mladinskemu sektorju in usposobljenost mladinskih delavcev. Novost letošnjega razpisa je tudi dodatna skupina organizacij, ki bodo lahko kandidirale za sredstva, in sicer nacionalne mladinske organizacije, ki delujejo na področjih, kjer prebivajo pripadniki narodno-manjšinske skupnosti ali romske skupnosti.

Rok za oddajo prijav je 21. 2. 2022; do aplikacije za oddajo prijave dostopate prek: https://razpisi.mlad.si

Vsi, ki ste informativni dan zamudili, pa besedilo razpisa in predstavitev z informativnega dneva najdete na spletni strani URSM.

Vir: Uredništvo Mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54877

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino