Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Nov. 2021

Izmenjava na poljskem »DIY Do it Yourself«.

Avgusta se je 12 mladih udeležencev iz Slovenije in Poljske srečalo v Mariboru, kjer je potekal prvi del mladinske izmenjave »DIY Do it Yourself«. Cilj izmenjave je bil razvijanje osebnih kompetenc, ki pripomorejo k vključevanju v prostovoljske projekte. Imeli so se super, pravijo, medtem ko se že veselijo ponovnega srečanja!
Da bo uspel tudi drugi del izmenjave, so se njihovi koordinatorji med 18. in 21. oktobrom srečali v Łódźu. Tam so pripravljali vsebine, ki bodo krojile drugi del izmenjave. Pridobili bodo veliko novih kompetenc in utrdili tiste iz Maribora. Seznanili se bodo z raznimi prostovoljskimi projekti in izvedli praktične aktivnosti s pomočjo vsega osvojenega znanja.

Nestrpno pričakujejo tudi ponovno srečanje z novimi, sedaj že starimi prijatelji!
To je zagotovo ena izmed največjih prednosti dvodelne izmenjave. Ne le, da imajo možnost nadaljevati s projektom, v katerega so se vživeli, temveč možnost ohranjanja stika v živo s skupno ljudi, ki živijo tako daleč stran, še posebej v času, ko je zaradi virusa covid-19 druženje v živo toliko bolj oteženo.
Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55491

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino