Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 May 2022

Priložnosti za sodelovanje pri izmenjavi Vse barve mavrice in seminarju Rešimo naš planet

Z vami delimo edinstveno priložnost za mlade stare od 16 do 21 let. Pri Mladinski zvezi Brez izgovora Slovenija so pripravili projekt VSE BARVE MAVRICE, ki bo potekal od 30. 6.  do 9. 7. 2022 v Sloveniji (v Ljubljani) v obliki izmenjave.

Projekt so pripravili mladi, ki si želijo izboljšati ozaveščenost in znanje na področju spolnosti med mladimi, pedagoškimi delavci, mladinskimi delavci in drugimi. Zato bodo v projektu razvijali produkte, ki bodo izobraževalne narave za širšo populacijo. Dolgoročno je namen projekta nasloviti tabu temo, zmanjšati duševno stisko in težave posameznikov, ki jih povzročajo občutki zavrnitve na področju spolnosti in zmanjšati nasilje ter družbeno zavračanje takih vprašanj.

Ker si želijo mlade iz različnih delov Slovenije in z različnimi pogledi, imajo tri mesta za posameznike, ki niso člani Brez izgovora.

Fun fact: V preteklosti je mlade vedno zanimala ta tema, saj je veliko časa predstavljala tabu.

V Slovenijo bodo prišli posamezniki iz 5 različnih držav: Poljska, Norveška, Nizozemska, Portugalska, Belgija in Španija. 

V ekipi boste pripravljali vsebino za izmenjavo, na kateri se boste pogovarjali o spolnosti in pogledu mladih na to tematiko. V organizacijski ekipi boste iskali kreativne načine za najboljšo izmenjavo eveeer. Prijavite se tukaj --> PRIJAVA. Čas imate do 28. 5. 2022. Vsi stroški so pokriti.

Prav tako vas Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi k udeležbi na seminarju: REŠIMO NAŠ PLANET, ki bo potekal v Ljubljani med 23. in 28. 7. 2022. Namen seminarja je udeležence opremiti z znanjem in veščinami za učinkovito komunikacijo in spodbujanje kritičnega mišljenja na področju podnebnih sprememb in trajnostnega razvoja. 

Poleg slovenskih udeležencev bodo na seminarju udeleženci iz Hrvaške, Makedonije, Bolgarije, Litve, Turčije in Srbije.
Prijavite se lahko tukaj --> PRIJAVA. Čas imate do 28. 5. 2022. 

Za več informacij pišite na manca.kozlovic@noexcuse.si.

 Vir: Brez izgovora Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41342

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino