Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jul. 2021

Izraelska okupacija palestinskih ozemlji in medijsko poročanje

V juniju so v Pekarni Magdalenske mreže v okviru programa Knjižnjice tete Rose pripravile_i pogovor s Kristino Božič in Borisom Vasevom o dogajanju v Palestini, o katerem je v našem medijskem prostoru zelo površno poročano.

Izpostavile_i so apartheidski režim, ki ga je Izrael vzpostavil na palestinskih ozemljih, in se pogovarjale_i o tem, zakaj se večina medijev tako krčevito izogiba uporabi besed kot so »okupacija«, »apartheid« in »kolonializem«. Izogibanje poročanja o kontekstu tragedije in politično preračunljiva podpora Izraelu s strani ZDA in mnogih drugih držav, vodi v nadaljevanje nasilja nad Palestinkami_ci in uvaja nevarne prakse nadzora tudi v druge države. Zanimivem in zelo relevantnem pogovoru prisluhnite na povezavi, tukaj pa si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56259

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino