Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Nov. 2021

Jesen v barvah glasbe in umetnosti

Jesen je poleg barvnega listja in jesenskega veselja v Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) prinesla tudi nov sklop koncertnih dogodkov - kulturni program Patriot jesen – zima 2021. Letošnje dogajanje je otvorila zasedba Batista Cadillac, ki jo sestavljata Urban Lutman in Matija Koritnik, na odru pa sta jima družbo delala še dva člana zasedbe, kitarist Primož Hudoklin in bobnar Enos Kugler. Skupaj so ustvarili sproščeno in intimno ozračje ter s svojo energijo povsem očarali obiskovalke in obiskovalce.

Za utrinek elektronske glasbe so poskrbeli lokalni Gonobeats, ki so v lanskem letu iz neformalnega mladinskega gibanja zrastli v Kulturno umetniško društvo s sedežem v Slovenskih Konjicah. Na dogodku so se tako predstavili Rotkart, lowcase, 4, Kian, Bushee in Ali. Prisotna je bila tudi ekipa DrogArt, ki je obiskovalke in obiskovalce informirala o škodljivih posledicah rabe drog. Info točka projekta rEUral Europe, ki ga MCDD izvaja z Mrežo MaMa, pa je poskrbela za zanimive pogovore med obiskovalci.

Ko poezija sreča likovno umetnost, se rodi nekaj edinstvenega – projekt 'Podobe iz sanj', umetnic Vite Kovše in Taje Rihtaršič. Predstavili sta se s trinajstimi deli, ki zajemajo različne zvrsti in tematike poezije z dinamičnimi in domišljijskimi vizualnimi podobami. Po otvoritvi razstave je sledil še koncert štiričlanske zasedbe Gospa Profesor, ki je prostor napolnila z udarniškimi melodijami, občinstvo pa je imelo možnost prisluhniti tudi njihovi prvi avtorski skladbi.

Tekom razburljivega dogajanja v MC Patriotu pa so v sodelovanju s KD Svoboda osvobaja in Klubom študentov Dravinjske doline izvedli tudi dva sklopa likovnih delavnic v skupnem trajanju dvajsetih pedagoških ur. Vodil jih je lokalni umetnik Milan Lamovec – Didi, ki je udeležene popeljal v svet umetnosti ter jih skozi risbo in tonsko slikanje spoznal z likovnimi zakonitostmi. 

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57621

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino