Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Jun. 2021

Jubilejna publikacija ob 30 letnici Urada RS za mladino

22. junija leta 1991 je bil ustanovljen tudi Urad RS za mladino. 30 let zgodovinsko gledano ni veliko, če se ozremo na prehojena pot Urada RS za mladino, pa je to zelo težko zaobjeti v nekaj stavkih. Vloga urada se v svojih temeljih ni spremenila in predstavlja na določenih segmentih stalnico.

Obdobje treh desetletij je na Uradu RS za mladino zaznamovalo več pomembnih dejavnikov, ki so nanizani v jubilejnem dokumentu. Dejstvo je, da imajo mladi danes bistveno več možnosti za vključevanje v različne dejavnosti, hkrati pa so lahko tudi soustvarjalci razvoja mladinske politike in mladinskega dela v Sloveniji. Mladinska politika in mladinsko delo se dogajata v prostoru, ki mladim omogoča razvoj njihovih potencialov, da bodo postali odgovorni in aktivni člani družbe. Podatek, da danes v mladinskih organizacijah po Sloveniji tako ali drugače sodeluje več kot 100.000 mladih, pove veliko.

Jubilejno publikacijo najdete tukaj.

Vir: Urad RS za mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36055

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino