Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 06 May 2022

Kaj lahko storimo v boju proti podnebnim spremembam?

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Dravograd te vabita na otvoritev razstave stripov in diskusijo na temo kaj lahko storimo v boju proti podnebnim spremembam?

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska komisija je leto 2022 posvetila vam – mladim in vas izpostavila kot pomembne nosilce sprememb in bistvene za izgradnjo miroljubnih in demokratičnih družb. Zato je pomembno, da evropska skupnost sliši vaš glas. V evropskem letu mladih si bomo tako v Sloveniji kot v evropski skupnosti prizadevali, da boste mladi dobili besedo in bo vaš glas slišan.

Mladinski center Dravograd je v sklopu projekta Kaj lahko storimo v boju proti podnebnim spremembam? pripravil potujočo razstavo stripov na temo podnebnih sprememb in diskusijo mladih o vaši vlogi pri reševanju okoljskih izzivov in iskanju rešitev za zeleno prihodnost.

Vabijo te na dogodek Kaj lahko storimo v boju proti podnebnim spremembam? - otvoritev potujoče razstave stripov na temo podnebnih sprememb in diskusijo mladih v ponedeljek, 23. maja 2022, ob 10.30 v Mladinski center Dravograd, Koroška cesta 50, 2370 Dravograd.

10.30-11.00

O evropskem letu mladih: Jerneja Jug Jerše, predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in otvoritev razstave

Pozdrav županje Mirjane Cigala

Odprtje razstave

11.00-11.30

Moje zgodbe o okolju: vodenje mladih po razstavi na teme mobilnosti, energije in samooskrbe

11.30-11.45

Glasbeni program – nastop lokalnega dua Duo Subito

11.45-13.00

Diskusija in pobude mladih – Kaj mladi lahko naredimo sami in kaj predlagamo na temo trajnosti, okolja in podnebnih sprememb pri nas in v Evropi

Po koncu delavnice bo diskusija mladih z vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Jernejo Jug Jerše

13.00-13.15

Evalvacija, zaključek, druženje, pogostitev

 

Pokaži, da ti je mar za prihodnost in si želiš aktivno sodelovati pri njenem načrtovanju!

Vljudno vabljeni!

 

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61962

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino