Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Jul. 2021

Kako preživeti počitnice s prostovoljnim delom?

Poletne počitnice so čas, ki ga lahko preživite na zabaven, sproščen, družaben in hkrati aktiven način s prostovoljnim delom. Slednje je v Sloveniji zelo raznolika in razvejana oblika solidarnosti, ki ima dolgo tradicijo. Prostovoljstvo vam omogoča, da spoznate nove prijatelje, se zabavate, pridobite novo znanje in izkušnje, hkrati pa s prostovoljnim delom veliko prispevate tudi skupnosti v kateri živite oz. prostovoljno delo opravljate.

Slovenska filantropija za mlade v okviru programa Slovenska mreža prostovoljskih organizacij skupaj s članicami mreže vsako leto pripravi Katalog poletnih prostovoljskih aktivnosti za mlade v času poletnih počitnic, ki ga najdete tukaj.

Prav tako vsako leto pripravljajo tudi priložnosti za tekoče šolsko in študijsko leto.

Mladim s tem olajšajo iskanje zanimivih prostovoljskih priložnosti in jih spodbudijo k aktivnemu preživljanju prostega časa ter pridobivanju izkušenj, raziskovanje poklicev in spoznavanje novih prijateljev. 

Vse zbrane aktivnosti so namenjene mladim prostovoljcem do 30. leta. Tiste, ki so primerne tudi za mladoletne, so označene z zelenim znakom (roke), ki označuje »Mladim prostovoljcem prijazno organizacijo«. To pomeni, da za mlade prostovoljce poskrbijo usposobljeni mentorji, ki mlade uvedejo v delo, jih pri tem spremljajo, spodbujajo in jim zagotavljajo varne pogoje za delo. Modri znak (roke) označuje aktivnosti, ki so tudi medgeneracijske obarvane.

V primeru, da ne najdete primerne prostovoljske priložnosti v katalogu, pa lahko aktualna prostovoljska dela najdete na Posredovalnici prostovoljskih del ali kontaktirate prostovoljsko organizacijo, ki deluje v vašem kraju.

Vir: uredništvo mlad.si in Slovenska filantropija

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10630

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino