Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jun. 2019

Kampanja "Ker alkohol ni mleko"

Kampanja Ker alkohol ni mleko si prizadeva za ozaveščanje o posledicah pitja alkohola predvsem za otroke. Z alkoholom je otrokom povzročena veliko večja škoda, kot si mislimo. Odrasli so tisti, ki otroka največkrat spoznajo z alkoholom, raziskave so pokazale, da doma otroci najpogosteje pridejo v stik z alkoholom.

Ker je alkohol tako samoumeven del naše kulture, se pogosto ne zavedamo, v kako škodljivem okolju so naši otroci. In to tam, kjer je zgled najmočnejši – doma, kjer se otrokom alkohol celo ponuja. Odnos odraslih ključno vpliva na navade mladih in njihov odnos do alkohola v kasnejših letih. Raziskave kažejo, da v Sloveniji več kot šest od desetih sedmošolcev najpogosteje prvič spozna alkohol doma in ne v šoli ali med vrstniki.

Šokantno je, da je milijon prebivalcev Slovenije tako ali drugače prizadetih zaradi alkohola.

Težava pitja v najstniškem obdobju je, da se odvisnost v tem obdobju razvije že v enem letu. Zaradi škodljivega vpliva na razvijajoče se telo in možgane ima pitje posledice, ki trajajo vse življenje. Skoraj polovica otrok, ki začne piti alkohol v osnovnošolskih letih, od njega postane odvisna.

Kampanja Ker alkohol ni mleko poziva vse, da podprete ozaveščanje in pomagate zaščititi otroke in mlade pred hudimi posledicami in uničevalno zasvojenostjo od alkohola.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62170

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino