Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jun. 2021

KOLEDAR GOLIH RESNIC NAGRAJEN Z BRONASTIM PRIZNANJEM NA ISMA 2020

Zavod VOZIM je z iniciativo Heroji furajo v pižamah ponovno zablestel – na mednarodnih medijskih nagradah na področju varnost ISMA 2020 (International Safety Media Awards) si je za medijsko kampanjo Koledar Golih resnic prislužil bronasto priznanje in veliko prepoznavo mednarodne javnosti. Kampanja je bila ustvarjena v 3. sezoni iniciative Heroji furaj v pižamah skupaj s partnerji Toyota Slovenija, zavarovalnico Generali in agencijo Luna \TBWA.

Mednarodne medijske nagrade za področje varnosti ISMA 2020 (International Safety Media Awards) prepoznavajo visokokakovostne medijske kampanje po vsem svetu in nudijo strokovnjakom za promocijo varnosti in preprečevanje poškodb največjo priložnost, da predstavijo svoje medijske produkte oz. kampanje. Žirija, ki jo sestavljajo priznani strokovnjaki iz področij za preprečevanja poškodb in medijev, upošteva kakovost produkcije, jasnost sporočil, inovativnost in kreativnost ter metode evalvacije in njene rezultate.

Prve ISMA nagrade so bile podeljene leta 2006 v Durbanu v Južni Afriki. Od takrat dalje so mednarodni sodniki vsaki dve leti, ko podeljujejo nagrade, podali priznanje več organizacijam,  ki promovirajo oz. se zavzemajo za varnost v javnosti na različnih področjih – varnost v prometu, vožnja pod vplivom psihoaktivnih substanc, splošna varnost in varnost skupnosti, varnost vode, šport in fizična aktivnost, gradbena varnost, varstvo zdravja, preprečevanje utopitev, varnost otrok.

Podeljeno bronasto priznanje Zavodu VOZIM za kampanjo Koledar Golih resnic, ki jo je agencija Luna \TBWA odlično zasnovala za 3. sezono iniciative Heroji furajo v pižamah, je sploh prvo podeljeno slovenski organizaciji.

Mednarodna žirija je prepoznala prizadevanja, ki so si ga v Zavodu VOZIM zadali s provokativnim naslovom in teaserjem 3. sezone Herojev, ki furajo v pižamah: Ali so ženske res boljše voznice kot moški? Prepričal jih je način, kako so provokacijo nadgradili obrnili s sporočilom, da je vsak voznik dober, ne glede na spol ali starost, če je le varen.

V sodelovanju z znanimi Slovenkami so v Zavodu vozim ustvarili Koledar Gole resnice z namenom, da prav vsak dan opominja na dragocenost življenja, ki ga lahko prehitro ogrozijo nespametne odločitve – sploh pa vožnja pod vplivom alkohola. S koledarjem so aktivirali kar 51 občinskih svetov za preventivo in varnost ter po celi Sloveniji razdelili kar 2.500 koledarjev, ki so jih obesili v gostinskih lokalih, frizerjih in avtomehaničnih delavnicah.

Vir: Zavod VOZIM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89465

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino