Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Jul 2019

Kon'c šole v Mladinskem centru Šmartno ob Paki

Mladinski center Šmartno ob Paki se že tradicionalno poslovi od šolskih klopi z dogodkom Kon'c šole. Tokrat so na pobudo mladih pripravili dogodek z Nikom Škrlecem, ki je najbolj poznan kot voditelj kviza Male sive celice, je pa tudi profesionalni igralec ter večkratni državni prvak v recitiranju števila π (pi).

Tako so se mladi na delavnici z Nikom najprej naučili spominskih trikov ter uporabo teh pri sestavljanju rubikove kocke. Potem pa je sledila zelo zanimiva in zabavna predstava Naj gre vse v π (pi) ali kako sem se naučil 3141 decimalk, v kateri je Nik na inovativen način predstavil, kako mu uspeva zapomniti si vse te decimalke. Spoznali so tudi, na kakšen način je to početje v bistvu zelo sorodno gledališču, ustvarjanju in domišljiji. Dogodka se je udeležilo lepo število mladih, ki so bili nad delavnico in predstavo navdušeni, ter so na malo bolj sproščen način napeli svoje male sive celice, preden jih za nekaj časa prepustijo uživanju na zasluženih počitnicah.

Vir in foto: Mladinski center Šmartno ob Paki 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31373

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino