Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 24 Nov. 2021

MC Šmartno ob Paki ustvarjalno v december

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki je zaradi strožjih ukrepov za omejevanje širjenja bolezni covid-19 odpadlo kar nekaj že načrtovanih dejavnosti in dogodkov. Pred njimi je zelo pester december, zato so odločeni, da bodo priprave nanj potekale delavno, ustvarjalno, s kančkom predprazničnega vzdušja, predvsem pa skladno z ukrepi in priporočili varno za vse.

Po tem, ko so se lani prvič pridružili vseslovenski akciji Mala pozornost za veliko veselje, so letos ponovno izkazali podporo temu srčnemu projektu zbiranja voščilnic za starostnike. Uporabnike in sledilce nagovarjajo, da doma izdelajo voščilnice, vanje zapišejo pozitivne misli in želje ter jih oddajo na zbirnih mestih. Oddane voščilnice bodo poslali v DEOS center v Notranjih Goricah, od koder jih bodo organizatorji dostavili vsem starostnikom v domovih in centrih za starejše po Sloveniji.

Letos bodo po enoletnem premoru izvedli tudi tradicionalno delavnico izdelave adventnih venčkov. Delavnica bo v omejenem obsegu potekala v četrtek, 25. novembra 2021, ob 17. uri v njihovi dvorani. Ustvarjanja polna pa bo tudi medgeneracijska delavnica izdelave voščilnic, ki jo načrtujejo v četrtek, 2. decembra 2021. Izdelane voščilnice bodo namenjene za že omenjen projekt Mala pozornost za veliko veselje. Na obe delavnici se je treba obvezno prijaviti.

V MC Šmartno ob Paki srčno upajo, da se bodo epidemiološke razmere v državi kmalu izboljšale, saj v decembru obeležujejo visoko obletnico Savinjske železniške proge in so glavni organizator z njo povezanih dogodkov.

Vir: MC Šmartno ob Paki

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26889

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino