Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Jul. 2021

Meet and Code 2021

Od 1. junija Meet and Code vabi lokalne neprofitne organizacije po vsej Evropi, da se prijavijo na razpis za mikro donacije za organizacijo dogodkov, ki spodbujajo zanimanje in dostop do digitalnih veščin med mladimi Evropejci. V zadnjih štirih letih se je skoraj 178 000 mladih udeležilo malo manj kot 4300 programerskih dogodkov.

Cilj projekta Meet and Code je pomagati pri izgradnji sveta, v katerem ima vsak mlad Evropejec digitalne spretnosti, ki so potrebne za oblikovanje prihodnosti. Meet and Code že četrto leto zapored vabi lokalne neprofitne organizacije po Evropi, da prijavijo svoje dogodke kodiranja za otroke in mladostnike, stare od 8 do 24 let.

V 5. Meet and Code projektu bo sodeloalo istih 35 partnerskih držav kot pred letom dni. Neprofitne organizacije iz Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francije, Nemčije, Grčije, Madžarske, Irske, Italije, Kazahstana, Latvije, Litve, Luksemburga, Malte, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, Srbije, Slovaške, Španije, Švedske, Švice, Združenega kraljestva, Ukrajine in Slovenije se za sodelovanje lahko prijavijo do 8. septembra 2021 na  www.meet-and-code.org.

Prijavljene neprofitne organizacije bodo upravičene do sodelovanja in prijave za nepovratna sredstva do 500 EUR.

V sklopu projekta bo potekal tudi nagradni natečaj Meet and Code Award, ki nagrajuje najuspešnejše ideje o dogodkih. Cilj je nagraditi najbolj kreativne in inovativne ideje, ki jih neprofitne organizacije pripravijo za navdušenje mladih nad kodiranjem, saj se zavedajo, da lahko le raznolik in vključujoč svet zagotovi prihodnost.

Dogodki bodo sprejeti v naslednjih petih kategorijah: Dekleta in IT !, Skupnost, Raznolikost, Kodiraj za planet in Kodiraj za Evropo, zmagovalci vsake izmed kategorij pa bodo prejeli 2000 eurov nagrade.

Da bi zagotovili najvišjo možno raven varnosti, bo Meet and Code tudi v letu 2021 potekal virtualno. Že v lanskem letu so dokazali, da sodelovcanje na daljavo ne prepreči razvijanja neverjetnih idej za zanimive dogodke.

Na tej povezavi preverite zgodbe naših zmagovalcev Meet and Code 2020, vabljeni pa ste tudi k obisku Knjižnice idej in njihovega vodiča “How to take Meet and Code online.”

ČASOVNICA ZA LETO 2021:

Prijavno obdobje: 1. junij – 8. september 2021

Dogodki: 1. september – 31 oktober 2021

Več o pogojih sodelovanja najdete na tej povezavi.

Vir: Zavod MISSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53567

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino