Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Jun. 2022

Mesta prihodnosti III: zaključna interdisciplinarna okrogla miza v okviru Tutorstva ASEF 2021/2022

Ob zaključku študijskega leta 2021/2022 programa Tutorstvo ASEF Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) organizira tretjo interdisciplinarno okroglo mizo z naslovom “Mesta prihodnosti III”.

Okrogla miza bo potekala v sredo, 8. junija, ob 19. uri prek spleta, pri čemer se pričakuje vnaprejšnja prijava: https://bit.ly/3lgk1Te.

Tutorstvo ASEF je program, ki zajema delo s štipendisti ASEF v manjših skupinah v obliki samostojnega raziskovanja, razpravljanja in pisanja prispevkov na družbeno aktualne teme, kar vodijo tutorji po posameznih področjih.

V študijskem letu 2021/2022 je vsaka izmed šestih skupin izbrala enega od Ciljev trajnostnega razvoja, kot jih opredeljujejo Združeni narodi (ZN). Delo na izbranih temah znotraj posameznih skupin bo predstavljeno pod naslovom okrogle mize ‘Mesta prihodnosti III’.

Na okrogli mizi bodo z ugotovitvami, do katerih so prišli med tutorskimi srečanji, sodelovali štipendisti ASEF generacije 2021 iz šestih tutorskih skupin:

  • Biokemija in kemija (tutor dr. Zdenko Časar)
  • Ekonomija in poslovna informatika (tutorka dr. Tamara Pavasović Trošt)
  • Fizika (tutor dr. Sašo Grozdanov)
  • Humanistika (tutorka dr. Anamarija Šporčič)
  • Politologija in sociologija (tutor dr. Tomaž Deželan)
  • Računalništvo (tutor dr. Ivan Bratko)

Posebna gostja okrogle mize bo dr. Lučka Kajfež Bogataj, profesorica na Oddelku za agronomijo na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, ki je leta 2007 kot del ekipe Medvladnega foruma za podnebne spremembe (IPCC) soprejela Nobelovo nagrado za mir, in sicer za prizadevanje pri ozaveščanju javnosti o usodnih posledicah segrevanja ozračja. Leto kasneje pa jo je takratni predsednik Republike Slovenije, Danilo Türk, odlikoval z Redom za zasluge za odmevno znanstveno delo na področju proučevanja podnebnih sprememb ter njeno predanost varovanju okolja.

Dogodek bo povezovala Maja Ratej, dnevna urednica in novinarka na Valu 202.

Na dogodek se je treba predhodno prijaviti do srede, 8. junija, do 18. ure. Prijavljeni udeleženci bodo povezavo za dostop do okrogle mize prejeli na elektronski naslov na dan dogodka.

 

Vir: ASEF

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24898

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino