Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Novice
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Jul. 2021

Minister za pravosodje na obisku

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) izvaja program družbeno koristnega dela, v katerega vključuje storilce prekrškov ali kaznivih dejanj, ki jim je bila izrečena denarna kazen.

Po sprejetem Zakonu o probaciji, ki ureja in zagotavlja pogoje za izvajanje programov, v katere se vključujejo osebe v skladu z njihovimi potrebami in izrečeno sankcijo, uspešno sodeluje s Probacijsko enoto Celje, zato je bil prepoznan kot ena izmed dobrih praks na področju izvajanja družbeno koristnega dela. Ob obisku ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča je Karmen Kukovič, strokovna sodelavka Regionalnega stičišča Novus, pojasnila, da je obravnava oseb v MCDD celostna in da se izvajanje dela gradi na njihovih potencialih in interesih.

Rezultat takšnega načina vključevanja je, da se osebe po zaključku programa v aktivnosti MCDD še vedno vključujejo prostovoljno in da za njih to predstavlja učinkovit način reintegracije v družbo.

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75180

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino