Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Nov. 2021

MISIJA ČLOVEK – 'Z GORIČKEGA V PIRAN

Celjski mladinski center in Gimnazija Celje Center že 5. leto zapored vodita projekt Misija človek. Projekt bo potekal od novembra 2021 do septembra 2022. Letošnja novost je, da bodo v upanju na čim večji doseg te akcije med 15. in 17. decembrom prepotovali Slovenijo z namenom, da k sodelovanju povabijo čim več ljudi.

Z dobrodelnimi akcijami, v okviru katerih bodo zbirali material za krizne centre, materinske domove, brezdomce in živali ter organizirali različne dogodke, želijo krepiti medsebojno solidarnost in širiti človeško toplino.

V petih letih delovanja jim je skupaj uspelo zbrati za preko 60. tisoč evrov potrošnega materiala, ki so ga v celoti darovali varnim hišam, zavetiščem in kriznim centrom v Sloveniji.

Prav tako so izvedi že preko 25 delavnic in dogodkov, na katerih so krajšali čas varovancem v domovih za starejše, izvajali delavnice na temo medvrstniškega nasilja in še mnogo drugega.

Aktivnosti, ki bodo potekale med 8.11. in 17. decembrom 2021:

  • Zbiranje potrošnega materiala za Malo Hišo na Pilštajnu (zbiranje hrane z daljšim rokom trajanja).
  • Zbiranje potrošnega materiala za Materinski dom in zavetišče za brezdomce v Celju (higienske potrebščine, potrebščine za ustvarjanje, prigrizke).
  • Zbiranje potrošnega materiala za Palčico v Grosuplju (plenice, mleko v prahu, higienske potrebščine, potrebščine za novorojenčke, potrebščine za ustvarjanje, prigrizki, vse za čiščenje, otroška hrana).
  • Zbiranje potrošnega materiala za Junake 3. nadstropja, Anino zvezdico in program CONA – Centra za socialno delo
  • Zbiranje hrane za živali (pasja in mačja hrana, posode za hrano in vodo, rabljene odeje in brisače).

Podarjene stvari, ki naj bodo nove ali v originalni embalaži in v roku uporabe lahko pošljete tudi na naslov: Gimnazija Celje – Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje s pripisom slogana akcije #misijačlovek. Obratujejo pa tudi organizirane zbiralne  točke po različnih vrtcih in šolah. Vidite jih lahko na Facebook strani ali jim pišete na mail senta.jevsenak@mc-celje.si.

Naprošajo, da ne prinašate igrač (plišastih, družabne igre, lego gradniki ipd.) ter oblačil oz. tekstila (šolske torbe ipd.), saj tega ne zbirajo. Verjamejo, da te stvari prinašate z dobrimi nameni, vendar nastane problem, ko je tega preveč, zmanjkovati pa pričenja hrane  in drugih stvari, ki jih v varnih hišah trenutno bolj potrebujejo.

Za lažje spremljanje akcije, vsa dodatna obvestila, utrinke iz zbiralnega centra in še mnogo več jih spremljajte na socialnih omrežjih. Skupaj z vsemi prostovoljci se veselijo, da bodo z vašo pomočjo zopet soustvarjali leto, v katerega verjamejo, da bo boljše.

Vir: MCC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57722

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino