Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Nov. 2021

MKC Maribor vabi na digitalno ustvarjalnico

Mladinski kulturni center Maribor v sklopu razpisa za vsebine v prostorih TV Metke v sodelovanju s podjetjem EdUman – Izobraževalni management, Radioklubom »Študent« Maribor in podjetjem Svetovanje in izobraževanje, Eva Černčič s.p. od 15. novembra pa vse do 24. decembra vabi na prvo brezplačno Digitalno ustvarjalnico v Sloveniji.

Digitalna ustvarjalnica je prostor, opremljen z novimi tehnologijami za učenje spretnosti 21. stoletja - robotiko, programiranje, izdelovanje računalniških igric, 3D oblikovanje - namenjena je otrokom in mladim starim od 7 do 19 let. Prostor bo na voljo vsak dan od ponedeljka do četrtka med 14:30 in 17:30.

KAKO DELUJE DIGITALNA USTVARJALNICA?

Udeleženci se bodo z novimi tehnologijami spoznavali in se jih učili na sproščen, igriv način. Kaj bodo delali, izhaja iz njihovega interesa in motivacije, glede na to kaj jih pritegne, v kaj se želijo poglobiti, kaj naučiti itd. Na računalnikih so jim na voljo naslednji programi oz. spletne strani: Code.org, Tynker.com, Tinkercad, SketchUp, Kodu Gamelab, Scratch in LEGO Mindstorms Education EV3 (skupaj z roboti iz LEGO kock, ki jih lahko sami sestavljajo). Za razliko od dela doma s temi programi, se bodo v Ustvarjalnici otroci lahko o svojem delu tudi pogovarjali in pokazali, kaj so naredili.

Za razliko od drugih programov/delavnic, v katerih dajo mentorji učencem navodila, kaj se kako naučiti (poučevanje), se v Ustvarjalnici učenci sami odločajo, kaj bodo počeli. Vloga mentorjev tako ni voditi delavnico, pač pa pomagati udeležencem, ko naletijo na problem in ne vedo, kako nadaljevati oz. kako rešiti problem, pred katerim so se znašli ...

Digitalna ustvarjalnica je za udeležence brezplačna. Udeleženke in udeleženci so lahko prisotni na vseh terminih (v primeru preveč udeležencev, odloča mentor, kdo je lahko kdaj in kako dolgo prisoten).

PONEDELJEK:

  • 14:30 - 16:00 -> Kristina Grbec, profesorica matematike na II. gimnaziji Maribor

  • 16:00 - 17:30 -> Jure Stošić, študent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru

TOREK:

  • 14:00 - 15:30 -> Kaja Križan, učiteljica računalništva in tehnike na OŠ bratov Polančičev Maribor

  • 15:30 - 17:00 -> Miha Vunderl, študent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru

SREDA:

  • 14:30 - 16:00 -> Kristina Grbec, profesorica matematike na II. gimnaziji Maribor

  • 16:00 - 17:30 -> Mitja Osojnik, vodja krožka računalništva na II. gimnaziji Maribor

ČETRTEK:

  • 14:30 - 16:00 -> Kaja Križan, učiteljica računalništva in tehnike na Osnovni šoli bratov Polančičev Maribor

  • 16:00 - 17:30 -> Jure Stošić, študent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru

Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94938

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino