Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jul. 2021

MKC Maribor vabi na fotografske delavnice na temo LGBTQIA+

MKC Maribor okviru programa Maribor skozi rožnata očala in projekta Skupaj svobodne_i! organizira fotografske delavnice, ki bodo potekale med 22. 7. in 30. 7., pod vodstvom Eme Širec in v sodelovanju z Gregorjem Salobirjem. Delavnice so namenjene mladim med 15. in 29. letom, ki jih zanima fotografija in LGBTQIA+ tematika.

Ker gre za serijo fotografskih delavnic, je zaželeno, da se udeležiš vseh treh sklopov. V primeru, da imaš vprašanja glede delavnic, jim lahko pišeš na: maribor-pride@mkc.si

Udeležba na delavnicah je brezplačna. Na delavnice se je potrebno prijaviti, saj je število mest omejeno. Prijave zbirajo tukaj


PODROBNEJŠI OPIS DELAVNIC

1. Osnove fotografije (MKC Maribor, 22. 7. 2021, 15.00 - 18.00)

• kratka zgodovina fotografije, 

• predstavitev fotografskih tehnik, 

• razlaga funkcij na fotoaparatu, 

• razlaga kompozicij, svetlobe ...

2. Delavnica analogne fotografije (GT22, 27. 7 ali 29. 7. 2021)

• Dopoldne se dobimo in se odpravimo na "foto" sprehod

• Vsak udeleženec (če nima svojega filma) dobi črno-bel film s 24 posnetki.

• Ko se ti (posnetki) na sprehodu zapolnijo se naredi odmor za kosilo (lahko iz nahrbtnika lahko na pizzo-denar za hrano imejte s seboj). 

• Po odmoru se skupaj prestavimo v GT22 oz. Mišnico, kjer boste s pomočjo Gregorja Salobirja razvili svoj film, ki ste ga pofotkali dopoldne.

• Možnost bo tudi skeniranje filma in nadaljevanje dela.

3. Delavnica digitalne fotografije (MKC Maribor, 30. 7. 2021)

• Potrebščine so digitalen fotoaparat, ki ima sd kartico in polno baterijo)

• Uvodno (za tiste, ki se s fotoaparati ne znajdejo najbolje ali tiste, ki znanje želijo obnoviti) ponovimo osnovne funkcije na fotoaparatu.

• Oblikovanje koncepta za eno ali serijo fotografij na temo LGBTQ+ skupnosti.

• Fotografiranje same ideje. 

• Pregled in izbor fotografij za razstavo v okviru MKC Maribor.

O IZVAJALKI:
Ema Širec prihaja iz Maribora in študira fotografijo na Likovni akademiji v Ljubljani. Aktivno se v fotografiji udejstvuje 5 let, priložnostno pa že od malih nog. Največ se ukvarja s koncertno in portretno fotografijo, slednja ji je tudi najbolj pri srcu. Zanima jo eksperimentiranje z različnimi tehnikami, pri čemer se še posebej rada posveča analogni fotografiji. Svoje subjekte se trudi prikazati v skladu s tem, kar ji predstavljajo in kot jih v danem trenutku vidi sama. Rada ima pristno in spontano fotografijo, zato ljudi pogosto lovi v nenavadnih ali celo nerodnih situacijah. Širčeva s kraljicami iz Haus of Vulva sodeluje vse od ustanovitve skupine. Pravi, da je skozi njihov napredek od skromnih začetkov do širše prepoznavnosti napredovala tudi sama, zato ima v načrtu nadaljnje kolaboracije. Razstavo Vulve opisuje kot produkt tesne vezi s kvalitetno ekipo, ki zmeraj ve, kaj hoče od njenih fotografij.

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40108

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino