Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Jul. 2021

Mlade biologinje s svojim znanjem do srebra in treh bronov

23. julija se je s sklepno slovesnostjo in podelitvijo odličij na daljavo zaključil mednarodni biološki izziv 2021 (IBO Challenge 2021), nadomestno tekmovanje 32. mednarodne biološke olimpijade. Za Slovenijo so letos tekmovala štiri dekleta, ki so v konkurenci 396 dijakinj in dijakov iz 76 držav dosegle zavidljiv uspeh in osvojile štiri odličja. Letošnjo olimpijado je gostila Lizbona.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije so naše barve na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani zastopale Tjaša Sušnik (Gimnazija Kranj), Lorena Vovk (ERUDIO izobraževalni center, Zavod za izobraževanje, svetovanje in organizacijo), Nina Jakop (Šolski center Velenje, Gimnazija) in Zarja Doberšek (II. gimnazija Maribor). Dekleta so uspešno opravila triurni praktično-teoretični preizkus in triurni teoretični preizkus. S svojim znanjem je Tjaša osvojila srebrno odličje, medtem ko so si Lorena, Nina in Zarja priborile bronasta odličja. Ekipo sta na fakulteti spremljala vodji ekipe in člana komisije ZOTKS, Mojca Ota in Domen Vaupotič. Naslednje leto bo olimpijada potekala v Armeniji.

Vir: ZOTKS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41236

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino