Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Jun. 2021

Mladi imajo prvič možnost sobolikovati del proračuna Mestne občine Ptuj

Mestna občina Ptuj je letos prvič povabila tudi mlade k sooblikovanju dela proračuna. Imeli so možnost oblikovanja projektnih predlogov. Na pobudo se je odzvalo kar nekaj mladih, ki so oblikovali veliko predlogov.

Komisija MO Ptuj v kateri je bil tudi predstavnik Komisije za mladinska vprašanja pri MO Ptuj je iz predlogov izbrala 5 projektov za katere bodo lahko glasovali izključno le mladi stari med 15 in 29 let (do vključno zadnjega dneva pred 30. rojstnim dnem). Vrednost petih izbranih projektov, ki so jih predlagali mladi je ocenjena na 35.188 EUR. Na razpolago pa bo 25.000 EUR sredstev.

Predčasno glasovanje bo potekalo v sredo, 9. junija 2021, od 15. do 19. ure.  Uradno glasovanje pa bo potekalo v nedeljo, 13. junija 2021, od 8. do 12. ure, ko bodo mladi lahko glasovali za svoje projekte na gasovalnem mestu znotraj svoje četrtne skupnosti.

Več o izbranih projektih in samem glasovanju je objavljeno na spletni strani Mestne občine Ptuj.

Vir: CID Ptuj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19419

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino