Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jul. 2021

Mladi kino Ptuj

Mestni kino Ptuj, ki ga od konca leta 2008 upravlja Center interesnih dejavnosti Ptuj, je v letu 2020 postal partner v mednarodnem projektu Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds. Projekt sodelovanja štirih kinematografov iz Bolgarije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije v ospredje postavlja tudi mlada občinstva in njihovo vključevanje v izobraževalne in ustvarjalne dejavnosti ter povezovanje z referenčnimi skupinami v ostalih sodelujočih državah.

V sklopu evropskega projekta je tako zaživel novi program Mladi kino, v sklopu katerega praviloma enkrat na mesec z mladimi filmskimi navdušenci odkrivajo in razvijajo pomen filma kot pomembnega medija umetniškega in kritičnega izražanja. Teoretično in praktično spoznavajo vse procese filmskega ustvarjanja in filmskega prikazovanja, iščejo vzporednice z drugimi umetnostmi ter širijo obzorja s spoznavanjem in uporabo novih tehnologij, zlasti virtualne resničnosti. Reportaže o dogodkih in delavnicah, filmske recenzije in priporočila, spletna predavanja in še mnogo več redno objavljajo tudi na skupnem YouTube kanalu projekta Resonance Cinema.

Ob mentoriranih delavnicah in debatah mladi aktivno sodelujejo pri snovanju programa, spremljevalnih aktivnostih in kino bonbončkih, ki Mestni kino Ptuj oblikujejo tudi v Mladi kino Ptuj. Z urejeno novo kinodvoranico, ki prav tako nastaja v okviru projekta Resonance Cinema, Cultural Hub for Curious Minds, se bo povečala tudi možnost za razvoj dodatnih programov in aktivnosti.

Z novim programom Mladi kino je Tomi Petek postal mladi ptujski filmski ambasador, v mlado filmsko družino pa vabijo vse filmske navdušence (in vse, ki boste to še postali), stare od 15 do 29 let. Pišite na elektronski naslov tina.maroh@cid.si ali kar prek Facebook ali Instagram profila Mestnega kina Ptuj.

#mladi<3kino!

Vir: Center interesnih dejavnosti Ptuj
Foto: Albin Bezjak

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61514

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino